ANAF - control la curierii care livrează mâncare: Aproape 5 milioane ore de muncă nedeclarate. Nereguli și la venituri din criptomonede

ANAF - control la curierii care livrează mâncare: Aproape 5 milioane ore de muncă nedeclarate. Nereguli și la venituri din criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2022

ANAF a declanșat în august o acțiune de control la persoanele fizice care livrează produse alimentare prin intermediul platformelor consacrate (curieri), fiind identificate, într-o primă fază, aproape 200 de societăți partenere ale celor mai mari platforme din România. În perioada 2019-2022 nu au declarat aproximativ 4,8 milioane de ore de muncă prestate de curieri, potrivit ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În cursul lunii august a fost inițiată o nouă acțiune de control care vizează veniturile obținute din munca prestată de persoanele fizice care livrează produse alimentare prin intermediul platformelor consacrate (curieri). Într-o primă etapă, au fost identificate aproape 200  de societăți partenere ale celor mai mari platforme din România, care în perioada 2019-2022 nu au declarat aproximativ 4,8 milioane de ore de muncă prestate de curieri, pentru care nu au fost achitate impozitele și contribuțiile aferente", a transmis ANAF.

 

 

 

FOTO ANAF a revenit la Dragonul Roșu CITEȘTE ȘI FOTO ANAF a revenit la Dragonul Roșu

De asemenea, controale au avut loc și în ce privește tranzacțiile cu criptomonede.

"În domeniul tranzacțiilor cu criptomonede, până în prezent, au fost identificate venituri de peste 171 milioane euro obținute de către aproximativ 100 entități, atât persoane fizice cât și juridice. Este avută în vedere o componentă de conformare în cadrul căreia se recomandă tuturor celor care desfășoară, sau intenționează să înceapă să facă tranzacții cu criptomonede, să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat. În cadrul controalelor fiscale au fost cuantificate peste 54 milioane euro omiși de la declarare, parțial sau integral. Se observă o tendință de creștere a sumelor declarate din proprie inițiativă, conformarea voluntară fiind unul din obiectivele strategice ale ANAF. Astfel au fost identificate și venituri de cca. 49 milioane euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitele și contribuțiile sociale aferente", potrivit Fiscului.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
curieri