ANALIZĂ Ce înseamnă tarifele pentru oțel și aluminiu impuse aliaților SUA pentru piața metalelor

ANALIZĂ Ce înseamnă tarifele pentru oțel și aluminiu impuse aliaților SUA pentru piața metalelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2018

Prețurile oțelului și aluminiului au crescut joi, după ce administrația Trump a anunțat că va impune, începând de vineri, tarife pentru importurile de oțel și aluminiu provenite din aliații Statelor Unite Canada, Mexic și Uniunea Europeană, iar analiștii spun că incertitudinile legate de impactul deciziei vor amplifica volatilitatea de pe piețele metalelor, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Statele Unite sunt de mult timp o piață atractivă pentru livrările de oțel în străinătate, media importurilor de oțel ale țării find de 31 de milioane de tone pe an, începând din 2010”, a declarat Joseph Innace, director de conținut la S&P Global Platts, scrie News.ro.

Majoritatea acestor livrări de oțel provin din Canada, Mexic și UE, care nu vor mai fi scutite de tarife, a arătat Innace.

DOCUMENT Noi modificări la achiziții publice: crește plafonul de datorii la buget până la care firmele pot participa. Prețul cel mai mic va fi aplicat sub pragurile europene, polița de asigurare pentru bună execuție va fi eliminată CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noi modificări la achiziții publice: crește plafonul de datorii la buget până la care firmele pot participa. Prețul cel mai mic va fi aplicat sub pragurile europene, polița de asigurare pentru bună execuție va fi eliminată

Casa Albă a anunțat joi că va impune tarife de 25% pentru importurile de oțel și 10% pentru importurile de aluminiu din Canada, Mexic și UE, începând de vineri. Cei trei aliați au beneficiat de derogări pentru luna mai, guvernul american încercând să obțină concesii din partea UE și să renegocieze pactul comercial NAFTA.

Guvernul american a anunțat tarifele pentru importurile de oțel și aluminiu provenite din întreaga lume în luna martie.

În urma anunțurilor anterioare prețurile aluminiului au crescut, dar secretarul american pentru Comerț, Wilbur Ross, a spus că așteaptă cu interes continuarea negoierilor, el semnalând flexibilitate.

Prețurile aluminiului au crescut joi, la Londra, și au închis în urcare cu 1%, la 2.292 de dolari pe tonă, potrivit firmei Marex Spectron.

Având în vedere că SUA sunt un  importator major, tarifele de 25% pentru produsele din oțel vor tinde să reducă importurile, rezultând o schimbare a ofertei globale și presiuni pentru scăderea prețurilor oțelului la nivel global, a arătat Innace.

”Oțelul livrat pe piața americană va trebui să găsească noi piețe, iar concurența prețurilor ar putea fi mare”, a spus acesta.

În SUA în schimb, prețurile contractelor futures pentru oțelul laminat la cald au urcat cu 37 de dolari, sau cu 4,2%, la 922 de dolari tona. În acest an, prețurile au crescut cu aproape 39%.

”Pentru toată lumea care produce oțel în SUA este o veste foarte bună, așa că acțiunile producătorilor americani de oțel sunt în creștere”, a spus Mike Shorr, trader de opțiuni la firma VantagePoint Software.

Moody’s a revizuit perspectiva pentru următoarele 12-18 luni a industriei americane a oțelului de la stabilă la pozitivă, parțial datorită reducerii importurilor așteptată în urma introducerii tarifelor pentru importurile de oțel din Canada, Mexic și UE.

Joe Casucci, director general la producătorul de oțel FJM Ferro, a declarat că tarifele anunțate în martie au făcut deja ca producătorii americani de oțel să majoreze prețurile cu aproape 30%.

Inflația din SUA ar putea urca ca urmare a costurilor mai mari de producere  a bunurilor din aluminiu și oțel, în timp ce tarifele care ar putea fi impuse de alte state ca reacție ma măsura SUA sunt un real  pericol, a estimat Will Rhind, director general ls firma GraniteShares.

Aceste tarife ar putea reduce cererea pentru unele exporturi americanr, ceea ce ar putea avea ca efect încetinirea creșterii economice, a arătat Rhind.

viewscnt
Afla mai multe despre
otel
aluminiu
taxe