Apple anticipează că va plăti taxe de circa 38 de miliarde de dolari pentru repatrierea fondurilor din străinătate

Apple anticipează că va plăti taxe de circa 38 de miliarde de dolari pentru repatrierea fondurilor din străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2018

Apple va repatria în Statele Unite sute de miliarde de dolari și va plăti taxe de aproximativ 38 de miliarde de dolari pentru banii respectivi, intenționând să cheltuiască în următorii ani zeci de miliarde de dolari pentru crearea de locuri de muncă, producție și înființarea unor centre de date pe piața americană, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul iPhone a planificat cheltuieli de capital de 30 de miliarde de dolari în Statele Unite, în următorii cinci ani și va crea 20.000 de locuri de muncă la unitățile existente și la un nou campus pe care intenționează să îl deschidă, potrivit unui comunicat publicat miercuri de companie.

“Ne concentăm investițiile în domenii în care știm că putem avea un impact direct asupra creării de locuri de muncă și pregătirea pentru muncă”, a afirmat în comunicat directorul general Tim Cook, care a făcut aluzie la planuri nespecificate ale companiei de a intensifica programele educaționale, scrie News.ro.

ANALIZĂ Cine și în ce condiții are obligația să depună Declarația 600 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cine și în ce condiții are obligația să depună Declarația 600

Potrivit noilor prevederi fiscale adoptate de Congresul SUA la sfârșitul anului trecut, companiile care repatriază profiturile vor plăti un impozit de 15,5% pentru numerar și 8% pentru activele cu lichiditate mai scăzută. Companiile vor putea plăti impozitele datorate pentru activele repatriate în decurs de opt ani.

Activele cumulate păstrate de companiile americane în străinătate sunt estimate la 3.100 de miliarde de dolari.

Potrivit celor mai recente date publicate de companie, Apple deținea la sfârșitul lunii septembrie cele mai mari rezerve de numerar offshore dintre companiile americane, în valoare de aproximativ 252 de miliarde de dolari.

Estimarea Apple referitoare la impozitul pe care îl va plăti în urma repatrierii sugerează că va repatria majoritatea fondurilor din străinătate, urmând să păstreze acolo doar o mică parte, pentru investiții internaționale, cum ar fi în magazinele de retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
taxe
fonduri