Ciolacu redeschide discuția despre impozitarea progresivă a veniturilor: Vrem impozitarea unică, care nu mai există nicăieri? Sau vrem impozitare progresivă, cum au toate țările dezvoltate?

Ciolacu redeschide discuția despre impozitarea progresivă a veniturilor: Vrem impozitarea unică, care nu mai există nicăieri? Sau vrem impozitare progresivă, cum au toate țările dezvoltate?
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Premierul Marcel Ciolacu a redeschis vineri discuția despre politica fiscală și a declarat la Baia Mare că România trebuie să aleagă între cele două sisteme de impozitare a veniturilor. El a declarat că decizia va fi luată după discuții cu mediul de afaceri și sindicate, dar nu a avansat un termen pentru o decizie finală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Dorim să avem un sistem de impozitare unică, care nu mai există nicăieri? Sau poate dorim să revenim la acea impozitare unică fără excepții? Sau dorim mai departe cu o impozitare progresivă, cum au toate țările dezvoltate?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Startup-ul de AI al lui Musk vrea să obțină 6 miliarde de dolari de la investitori CITEȘTE ȘI Startup-ul de AI al lui Musk vrea să obțină 6 miliarde de dolari de la investitori

”Acest lucru trebuie dezbătut frumos, transparent, cu mediul de afaceri, sindicate, sistemul bugetar, cu toată lumea la masă”, a spus șeful PSD, arată G4Media.ro.

Reamintim că liderul PSD a mai deschis acest subiect în 2023, dar liderii PNL s-au opus constant schimbării politicii fiscale actuale.

Angajații din România plătesc acum un impozit de 10% din venitul brut, la care se mai adaugă contribuțiile pentru bugetul de sănătate și contribuții pentru bugetul de pensii.

Cum este taxat venitul brut al unui angajat din România:

Contribuții angajat:

Contribuția de Asigurări Sociale (CAS): 25%;
Contribuția de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS): 10%;
Impozit pe Venit (IV): 10%.

Plată contribuții angajator:

Contribuție Asiguratorie pentru Muncă (CAM): 2,25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozitarea progresivă
ciolacu