Comisia Europeană a publicat „lista neagră” cu 23 de jurisdicții unde există un mare risc privind spălarea de bani

Comisia Europeană a publicat „lista neagră” cu 23 de jurisdicții unde există un mare risc privind spălarea de bani
scris 13 feb 2019

Comisia Europeană a publicat miercuri „lista neagră” cu 23 de jurisdicții unde există un mare risc privind spălarea de bani. Lista conține țări din lumea a treia și include zone precum Bahamas, Insulele Virgine, Panama și Arabia Saudită.

„Lista neagră” este rezultat al Directivei UE împotriva spălării de bani, care este în prezent ratificată de statele membre, scrie News.ro.

CONFIRMARE Banca Centrală Europeană îi bate dur obrazul lui Teodorovici pentru că nu a fost consultată în privința \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Banca Centrală Europeană îi bate dur obrazul lui Teodorovici pentru că nu a fost consultată în privința "taxei pe lăcomie", ceea ce încalcă normele UE: "Risc de impact substanțial asupra sistemului bancar"

Judith Sergenti, raportor EFA, a transmis într-un comunicat: „Publicarea astăzi a listei este o victorie în lupta împotriva spălării de bani și a terorismului financiar și va face să fie mai greu pentru infractori și corupți să își trimită banii murdari în Europa. Spălarea de bani reprezintă o imensă amenințare asupra securității și luptei anticorupție în Europa și avem nevoie de unelte puternice pentru a o combate”.

Prin aceasta, este cerut tuturor comercianților din UE din domeniul bunurilor sau serviciilor care valorează peste 10.000 de euro în jurisdicțiile incluse pe listă să facă verificări suplimentare în ceea ce privește tranzacțiile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
spalare de bani
paradis fiscal