Confederația Concordia dezaprobă intenția Guvernului de majorare a salariului minim pe economie de la 1 noiembrie

Confederația Concordia dezaprobă intenția Guvernului de majorare a salariului minim pe economie de la 1 noiembrie
scris 23 oct 2018

Confederația Patronală Concordia (CPC) a anunțat marți că dezaprobă intenția Guvernului de majorare a salariului minim de la 1 noiembrie, în condițiile în care decizia este luată printr-o Hotărâre de Guvern care nu ține cont de ”un mecanism transparent” și nu este legată de ”factorii obiectivi de evoluție a economiei României”.

Confederația avertizează că orice majorare a salariului minim, fără o fundamentare serioasă a efectelor acestei măsuri în economie, încurajează munca la negru și expune economia la riscul major al desființării a mii de locuri de muncă, scrie News.ro.

În plus, confederația consideră că o creștere nesustenabilă și hazardată a salariului minim va fi rapid erodată de inflație și de alte dezechilibre care deja se constată în economia națională.

DOCUMENT Prezentarea Fiscului despre case de marcat - formulare, facilități, obligații, termen CITEȘTE ȘI DOCUMENT Prezentarea Fiscului despre case de marcat - formulare, facilități, obligații, termen

”Partenerii sociali au solicitat în permanență și și-au manifestat constant disponibilitatea pentru stabilirea de către Guvern, printr-o consultare reală cu patronatele și sindicatele reprezentative, a unui cadru predictibil de ajustare a nivelului salariului minim, care să se bazeze pe indicatori economici relevanți și verificabili la nivelul cât mai multor sectoare economice, dar în special la nivelul acelora unde incidența salariului minim este cea mai pregnantă”, se arată în comunicat.

Confederația consideră că majorările salariale trebuie să fie corelate cu capacitatea economiei de a le susține într-un mod durabil și realist, dar avertizează că Guvernul continuă o politică de majorare discreționară a salariului minim, vulnerabilizând și mai mult economia și piața muncii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
salariu minim
concordia