Consiliul Concurenței a aplicat în primele 6 luni amenzi de peste 1,2 milioane lei

Consiliul Concurenței a aplicat în primele 6 luni amenzi de peste 1,2 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2018

Consiliul Concurenței a avut, în primele șase luni ale acestui an, o activitate intensă, cu investigații în aproape toate sectoarele economiei, iar valoarea cumulată a amenzilor aplicate a fost de circa 1,226 milioane lei, conform Raportului privind evoluția concurenței în sectoare cheie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul semestru al anului 2018, au fost declanșate de către Consiliul Concurenței opt investigații privind posibile încălcări ale concurenței, respectiv: înțelegere pe orizontală - 50%, abuz de poziție dominantă - 12,5%, concentrări economice nenotificate - 12,5%, acțiuni anticoncurențiale ale administrației publice - 25%, scrie Agerpres.

Salariul rămâne principalul criteriu în funcție de care românii își aleg cariera, angajatorul și chiar orașul. Unde sunt cel mai bine plătiți angajați din România CITEȘTE ȘI Salariul rămâne principalul criteriu în funcție de care românii își aleg cariera, angajatorul și chiar orașul. Unde sunt cel mai bine plătiți angajați din România

De asemenea, una dintre cele opt investigații declanșate în perioada menționată a vizat atât încălcarea legislației naționale, cât și pe cea a legislației europene.

În primele 6 luni, autoritatea de concurență a finalizat 2 investigații privind posibila încălcare a legislației de concurență, ambele reprezentând abuzuri de poziție dominantă.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
amenzi