Consiliul pentru IMM-uri cere Guvernului asigurarea unui cadru legal predictibil și creșterea investițiilor publice

Consiliul pentru IMM-uri cere Guvernului asigurarea unui cadru legal predictibil și creșterea investițiilor publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2018

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a anunțat miercuri că solicită Guvernului să asigure un cadru legal stabil și predictibil și să crească investițiile publice, în condițiile în care raportul de țară al Comisiei Europene (CE) a atras atenția asupra acestor probleme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Absența reformelor structurale și a consolidării fiscale ar putea duce la o aterizare forțată a economiei României, în condițiile în care creșterea puternică de anul trecut a fost determinată în principal de consum, iar investițiile au rămas la un nivel scăzut, potrivit raportului de țară publicat recent de CE, scrie News.ro.

CNIPMMR consideră că acest raport arată necesitatea asigurării unui cadru legal stabil și predictibil, în condițiile în care investițiile private sunt afectate de persistența incertitudinii juridice.

Criptomonedele ar putea deveni un nou vehicul pentru spălarea de bani și finanțarea terorismului, avertizează FMI CITEȘTE ȘI Criptomonedele ar putea deveni un nou vehicul pentru spălarea de bani și finanțarea terorismului, avertizează FMI

Totodată, este necesară creșterea investițiilor publice, în condițiile în care investițiile în infrastructură sunt o prioritate majoră pentru cheltuielile publice.

În plus, Guvernul trebuie să acorde prioritate în cazul aspectelor calitative ale investițiilor, în condițiile în care acest capitol este marcat în continuare de deficiențe de gestionare.

Mai mult de atât, consiliul consideră că raportul arată necesitatea unor reforme care să mărească potențialul economiei și care să asigure o creștere sustenabilă, deoarece consumul privat a reprezentat cea mai importantă componentă a creșterii economice puternice din ultimii ani.

Un alt capitol important este cel al măsurilor active care trebuie luate pentru rezolvarea problemelor privind deficitul de forță de muncă calificată, în condițiile în care România se confruntă cu probleme demografice și cu o migrație accelerată a specialiștilor, potrivit CNIPMMR.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
guvern