Curtea de Justiție a UE decide că statele pot refuza concediul parental prelungit pentru tați

Curtea de Justiție a UE decide că statele pot refuza concediul parental prelungit pentru tați
scris 18 nov 2020

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis miercuri că statele pot refuza prelungirea concediului parental pentru tați, deși îl acordă mamelor, transmite dpa.

Instanța s-a referit la un caz din Franța, unde un tată necăsătorit nu a putut obține concediul suplimentar solicitat pentru îngrijirea copilului, după cel prevăzut de lege, deși concediile de maternitate sunt acordate foarte frecvent, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Rectificare bugetară - Deficitul urcă la 96 miliarde de lei, 9,1% din PIB, cu 5 miliarde lei mai mult față de precedenta estimare. Economia scade cu 4,2% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rectificare bugetară - Deficitul urcă la 96 miliarde de lei, 9,1% din PIB, cu 5 miliarde lei mai mult față de precedenta estimare. Economia scade cu 4,2%

Cu toate că a recunoscut că discriminarea între bărbați și femei este ilegală, CJUE a hotărât că țările europene pot rezerva concediul parental suplimentar numai pentru mame, "nu în calitate de părinte, ci legat de efectele sarcinii și ale maternității", arată un comunicat de presă. "Astfel de concedii suplimentare trebuie să aibă rolul de a asigura protecția stării biologice a femeii și relația specială a acesteia cu copilul în perioada de după naștere", a considerat instanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
curtea de justiție a uniunii europene
concediu parental