Elvețienii au decis să mențină taxa radio-tv

Elvețienii au decis să mențină taxa radio-tv
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2018

Elvețienii au respins duminică, prin referendum, propunerea privind eliminarea taxei radio-tv care finanțează mass media publice, un vot care ar fi putut duce la dispariția singurului post radio TV cu acoperire națională, SSR, ce își difuzează emisiunile în cele patru limbi oficiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 72% din cetățenii prezenți la referendum au votat împotriva propunerii, scrie Agerpres.

Susținătorii acestei inițiative doreau să elimine taxa radio-tv (denumită 'Billag' în Elveția) care, anul trecut, a strâns 1,37 miliarde de franci (1,38 miliarde de dolari), fiind un sprijin financiar vital pentru mass media publice, atât la nivel federal, cât și pentru cele regionale și locale.

Aproape 1 milion de români vor depune Declarația unică, care înlocuiește 7 formulare fiscale CITEȘTE ȘI Aproape 1 milion de români vor depune Declarația unică, care înlocuiește 7 formulare fiscale

În prezent, taxa radio-tv din Elveția se ridică la 451 de franci (392 de euro) pe an și este una dintre cele mai mari din Europa. Comparativ, în alte țări din Europa, precum Spania, nu există o taxă radio-tv, în timp ce în altele, precum Olanda, a fost abolită sau este pe punctul de a dispărea complet, precum în Belgia.

În România, taxa radio-tv a fost eliminată de la 1 februarie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa radio tv
elvetia