Finanțare de 20 milioane euro pentru tinerii antreprenori - granturi de până la 100.000 euro

Finanțare de 20 milioane euro pentru tinerii antreprenori - granturi de până la 100.000 euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2020

Executivul a aprobat Programul Național ”Innotech Student”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Bugetul total al apelului este de 20 milioane euro, din care 17 milioane euro fonduri europene, iar 3 milioane euro vor fi asigurate de la bugetul de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul prevede finanțarea schemelor antreprenoriale ale studenților români.

Google plătește 4,5 miliarde de dolari pentru o participație în subsidiara digitală a conglomeratului indian Reliance Industries CITEȘTE ȘI Google plătește 4,5 miliarde de dolari pentru o participație în subsidiara digitală a conglomeratului indian Reliance Industries

Studenții ale căror planuri de afaceri vor fi finanțate vor putea urma programe de internship în companii cu activități cât mai apropiate planurilor de afaceri propuse. În această etapă vor fi acordate subvențiile.

După aceasta, timp de un an studenții antreprenori vor beneficia de sprijinul administratorilor de schemă, iar pentru următoarele șase luni ei vor fi monitorizați, iar afacerile înființate de ei trebuie să se autosusțină pe piață.

FOTO Oppo a dezvoltat un încărcător care alimentează 100% un smartphone în 20 de minute CITEȘTE ȘI FOTO Oppo a dezvoltat un încărcător care alimentează 100% un smartphone în 20 de minute

Valoarea maximă a proiectelor este de 2 milioane euro, urmând ca minim 70% din bugetul proiectului să fie alocat subvențiilor pentru înființarea afacerilor. Valoarea maximă acordată pentru planurile aprobate este de 100.000 euro/ plan de afaceri, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și se acordă numai întreprinderilor înființate de persoanele ale căror planuri de afaceri sunt selectate.

Banii vor fi acordați în două tranșe – 75% la înființarea companiei, iar cea de-a doua, de 25%, în momentul în care antreprenorii vor face dovada că pot realiza profituri de 30% din grantul inițial de 75%.

Tinerii din România sunt pe ultimul loc în UE la competențele digitale CITEȘTE ȘI Tinerii din România sunt pe ultimul loc în UE la competențele digitale

În primul an de activitate vor fi finanțate și salariile angajaților firmelor înființate.

viewscnt
Afla mai multe despre
studenti
antreprenori
finantare
innotech
guvern
program