Guvernul vrea să dubleze amenzile pentru românii care fac țuică acasă

Guvernul vrea să dubleze amenzile pentru românii care fac țuică acasă
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2023

Guvernul se gândește să crească amenzile pentru românii care produc mai mult de 200 de litri de țuică. Amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mișcarea a fost anunțată anterior de Profit.ro ca fiind pregătită

Astfel, românii trebuie să își ia toate măsurile de precauție înainte să prepare țuica sau rachiul, iar totul se face sub controlul statului.

CEO-ul Tazz despre eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști: Impactul e de ordinul milioanelor de lei anual. Ne-a lovit. Compania pregătește extinderea în afara țării CITEȘTE ȘI CEO-ul Tazz despre eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști: Impactul e de ordinul milioanelor de lei anual. Ne-a lovit. Compania pregătește extinderea în afara țării

Dacă până acum obligațiile consumatorilor de țuică produsă în regim propriu apăreau doar pentru cantități mai mari de 50 de litri, acum limita a crescut la 200 de litri.

De asemenea, fiecare trebuie să declare în scris intenția de a face țuică la o autoritate vamală, menționând ce cantitate urmează să facă și ce materie primă va fi folosită în acest sens.

Vlad Gheorghe, președintele OIPA Lgume-Fructe, spune că măsura îi va afecta pe producători. 

CEO-ul Apple câștigă 41 milioane de dolari, semnând cea mai mare vânzare de acțiuni din ultimii doi ani CITEȘTE ȘI CEO-ul Apple câștigă 41 milioane de dolari, semnând cea mai mare vânzare de acțiuni din ultimii doi ani

”Întrebarea mea era: Zonele astea care sunt preponderente, cu pruni, livezi, zona montană. Dacă acolo e pe Obârșia Lotrului, acolo e tradiția lui specifică. Palincăriile renumite, oare ce ar însemna pentru ei acolo o introducere a acestor cote?

Asta este o aberație. Dar încă o dată spun. Nu ne dezicem de obligațiile statului român? Dar atâtea obligații... Drepturile care mai sunt ale producătorului? Unde să se mai orienteze el?”, a spus Vlad Gheorghe, președinte OIPA Legume-Fructe, pentru Antena 3 CNN.

viewscnt
Afla mai multe despre
țuică
amenda