Inspectorii antifraudă din ANAF au dat amenzi de peste 900.000 lei în urma unor controale la balastiere

Inspectorii antifraudă din ANAF au dat amenzi de peste 900.000 lei în urma unor controale la balastiere
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2017

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat, în perioada 28-29 iunie, 237 de firme care au ca obiectiv de activitate fabricarea betoanelor și extracția nisipului și pietrișului (balastiere) și au aplicat sancțiuni totale de peste 900.000 lei (200.000 euro), potrivit unui comunicat publicat vineri de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inspectorii antifraudă au aplicat 165 sancțiuni contravenționale, din care 143 de amenzi și 22 de avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de 860.217 lei, scrie News.ro.

În plus, inspectorii ANAF au confiscat bani și bunuri în valoare de 42.739 lei și au suspendat activitatea a 15 firme pentru nereguli grave, precum neutilizarea caselor de marcat sau neemiterea de bonuri fiscale.

De asemenea, în perioada 25-27 mai, inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au aplicat amenzi și confiscări în valoare de 2,97 milioane lei în cadul unei operațiuni denumite "Ceres", prin care a verificat centrele comerciale, piețele și târgurile în care se vând fructe și legume proaspete.

Mihaela Mitroi, PwC: Astăzi, niciun stat membru UE nu practică un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit CITEȘTE ȘI Mihaela Mitroi, PwC: Astăzi, niciun stat membru UE nu practică un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au demarat și anul trecut acțiuni de control la nivel național, pe fondul evaziunii ridicate din România, fiind vizate în special firmele care activau în comerț și hoteluri, restaurante, cafenele, care formează sectorul cunoscut sub denumirea HoReCa.

În ultimul an, inspectorii ANAF au demarat mai multe operațiuni, precum Cristal, Venus, Hermes și Helios. Potrivit estimărilor Consiliului Fiscal, statul român pierde 17 miliarde de euro în fiecare an doar din evaziunea fiscală din neplata TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
balastiere