Inspectorii antifraudă din ANAF încep din 1 iulie controale la comercianții de pe litoral

Inspectorii antifraudă din ANAF încep din 1 iulie controale la comercianții de pe litoral
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2017

Direcția Antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vor demara, de la 1 iulie, acțiuni de control la comercianții de pe litoral, în vederea combaterii evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat transmis miercuri de instituția fiscală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"ANAF avertizează operatorii economici care iși desfășoară activitatea pe Litoral  să se doteze cu aparate electronice de marcat fiscale și să elibereze bonuri fiscale pentru serviciile prestate și/sau bunurile vândute", arată comunicatul.

Instituția fiscală le cere turiștilor să solicite bonuri fiscale pentru fiecare serviciu sau bun achiziționat, scrie News.ro.

Anunțul ANAF vine în contextul în care execuția bugetară s-a dezechilibrat puternic în luna mai, când s-a înregistrat un deficit lunar de 3,5 miliarde lei, pe fondul creșterii cheltuielilor într-un ritm mult mai mare decât avansul veniturilor.

Noutăți privind scutirea de impozit pe venitul din salarii al programatorilor CITEȘTE ȘI Noutăți privind scutirea de impozit pe venitul din salarii al programatorilor

În plus, datele transmise recent de Institutul Național de Statistică (INS), la solicitarea News.ro, arată că economia subterană din România a reprezentat anul trecut 22,4% din produsul intern brut (PIB), sau 170,6 miliarde lei (38 miliarde euro), ponderea fiind mult mai mare decât în economiile devoltate din Occident.

Din contribuția de 22,4% adusă la PIB de economia subterană a României anul trecut, cea mai mare parte (22,1%), a fost generată de ”economia neobservată”, care cuprinde munca la negru, frauda la plata TVA și sectorul informal (întreprinzătorii individuali neînregistrați).

Restul de 0,3% a fost reprezentat de activitățile ilegale - traficul cu droguri, prostituția și contrabanda cu alcool și tutun.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
controale litoral