Mai multe activități - excluse de la finanțarea acordată prin IMM Invest

Mai multe activități - excluse de la finanțarea acordată prin IMM Invest
scris 7 apr 2021

Activitățile auxiliare intermedierilor financiare, activitățile agenților și brokerilor de asigurare, activitățile de tranzacții imobiliare realizate de către agențiile imobiliare nu vor mai fi eligibile pentru acordarea de garantii în cadrul programului IMM Invest, conform unui amendament votat de senatori. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important: Conform prevederilor actuale ale programului, nu sunt eligibile pentru acordarea de garanții în cadrul IMM Invest o serie de activități, printre care și cele de intermedieri financiare, cu excepția activităților auxiliare intermedierilor financiare, asigurări, cu excepția activitatilor agențiilor și brokerilor de asigurare, tranzacții imobiliare, cu excepția activităților de tranzacții imobiliare realizate de către agențiile imobiliare.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

La dezbaterea ordonanței de urgență a Guvernului care a adus o serie de modificări programului IMM Invest, senatorii au eliminat însă de la finanțare toate aceste activități exceptate.

Amendamentul a fost propus, în comisiile de specialitate, de senatorul PSD Daniel Zamfir, fiiind admis cu majoritate de voturi în comisii, iar apoi în unanimitate de plen.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Cum ordonanța de urgență a introdus instrumente de finanțare-garantare destinate agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar în general, senatorii au completat, prin alt amendament, definiția beneficiarilor programului astfel încât să includă operatorii economici care respectă Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și Legea nr. 556/2004 a cooperației agricole.

Proiectul de adoptare a ordonanței, cu aceste modificări, va fi transmis acum spre dezbatere și vot final deputaților.

Decizia sentorilor vine și după ce guvernanții au decis că proiectele legate de achiziția de spații imobiliare vor fi eliminate din Măsura 3 de granturi pentru IMM, pentru ca programul să fie derulat mai departe.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm invest
activitati
exclus
finanter
intermediere
financiar
auxiliar
asigurare
broker
agent
agentie
imobiliar
tranzactie
senat
parlament