Marea Britanie și Statele Unite se pregătesc pentru un acord comercial post-Brexit

Marea Britanie și Statele Unite se pregătesc pentru un acord comercial post-Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2017

Secretarul britanic pentru Comerț Liam Fox se va întâlni, luni, la Washington, cu reprezentantul pentru Comerț al Statelor Unite Robert Lighthizer și cu secretarul pentru Comerț Wilbur Ross, Marea Britanie dorind să se pregătească pentru încheierea cât mai rapidă a unui acord comercial trans-atlantic după ieșirea din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După Washington, unde se va întâlni și cu membri ai Congresului, Fox va merge în Texas și Mexic, în căutare de parteneri post-Brexit, scrie News.ro.

”Ieșirea noastră din Uniunea Europeană oferă o oportunitate fără precedent de a ne reconfigura ambițiile de comerț independent și de a dezvolta relațiile comerciale deja puternice cu cel mai mare partener comercial al nostru, Statele Unite”, a afirmat Fox într-un email.

VIDEO LG a lansat doi roboți care vor ajuta pasagerii și vor face curățenie pe aeroporturi CITEȘTE ȘI VIDEO LG a lansat doi roboți care vor ajuta pasagerii și vor face curățenie pe aeroporturi

În aceeași perioadă, ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, care a vizitat Japonia săptămâna trecută, va merge în Noua Zeelandă și Australia.

Potrivit reglementărilor europene, statele membre nu pot negocia acorduri de liber schimb, așa că discuțiile preliminare vor pregăti doar terenul pentru un încheierea unui acord după ieșirea din UE.

Eliminarea barierelor comerciale cu Statele Unite ar putea crește comerțul cu Marea Britanie cu 40 de miliarde de lire sterline (44,6 miliarde dolari) până în 2030, a spus Fox duminică, citând calcule ale guvernului.

Economiștii și specialiștii în comerț consideră că acordul va fi dificil pentru că negociatorii americani au mai multă experiență și ar putea presa Marea Britanie în problema ca agricultura și reglementările financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
statele unite
brexit
acord comercial