Mariana Gheorghe, OMV Petrom, despre modificările din Codul Fiscal: Vor avea impact asupra noastră. Am cerut mereu claritate și predictibilitate în legislație

Mariana Gheorghe, OMV Petrom, despre modificările din Codul Fiscal: Vor avea impact asupra noastră. Am cerut mereu claritate și predictibilitate în legislație
scris 15 nov 2017

OMV Petrom, a doua cea mai mare companie din România, consideră că noile modificări aduse Codului Fiscal sunt măsuri cu impact asupra angajaților și asupra business-ului companiei. Mariana Gheorghe, directorul general al companiei, a declarat într-un interviu pentru News.ro că mediul de afaceri a solicitat mereu stabilitate, claritate și predictibilitate atunci când vine vorba de modificările legislative.

”Sunt măsuri cu impact asupra angajaților noștri. Sunt diverse implicații pe care trebuie să le analizăm și să le punem în proiecția de buget pentru 2018, buget care va fi aprobat anul viitor în aprilie”, a declarat  Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

Toate opiniile mediului de afaceri merg spre ideea de stabilitate, claritate și predictibilitate, adaugă ea.

ANAF vine din nou cu cifre despre contribuții: 157.800 de angajatori au restanțe de 16 mld. lei. Însă nu menționează că 6,6 mld. lei sunt restanțe doar ale companiilor statului din top 10 datornici CITEȘTE ȘI ANAF vine din nou cu cifre despre contribuții: 157.800 de angajatori au restanțe de 16 mld. lei. Însă nu menționează că 6,6 mld. lei sunt restanțe doar ale companiilor statului din top 10 datornici

”Mediul de afaceri, din care și noi facem parte, a spus totdeauna că e nevoie de stabilitate și predictibilitate și noi credem că e nevoie de claritate fiscală, e nevoie de reformă fiscală, însă demersurile trebuie să aibă la bază o analiză de impact, să fie realizate într-o manieră structurată și bine-planificată. Ceea ce multe companii și patronate au exprimat este faptul că este necesară o perioadă mai lungă înainte de implementarea unor măsuri fiscale noi, ca să ne putem pregăti”, a precizat Mariana Gheorghe.

De asemenea, oficialul OMV Petrom subliniază că își dorește ca atunci când trec astfel de schimbări legislative cu impact puternic asupra companiilor, să se țină seama și de părerile celor care sunt puși să pună în practică aceste măsuri, pentru că ”aceștia știu care sunt consecințele”.

Guvernul a adoptat miercuri prin Ordonanță de Urgență mai multe măsuri de modificare a Codului Fiscal, susținând că acestea au un "impact benefic atât economic, cât și social".

Măsurile de modificare a Codului fiscal sunt însă contestate atât de sindicate, cât și de patronate.

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 111% în primele nouă luni, la 1,85 miliarde lei, de la 878 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2016, în timp ce vânzările totale au crescut cu 20%, la 14,29 miliarde lei.

Investițiile companiei au scăzut în primele nouă luni cu 5%, la 1,72 miliarde lei, de la 1,81 miliarde lei în aceeași perioadă a anului trecut.

OMV Petrom avea la sfârșitul lunii septembrie circa 13.900 de angajați, cu 7% mai puțini față de perioada similară a anului anterior.

Motivul pentru care Guvernul a renunțat la facilitățile pentru activități independente - ar fi scăpat sute de mii de firme și ar fi pierdut 640 milioane lei CITEȘTE ȘI Motivul pentru care Guvernul a renunțat la facilitățile pentru activități independente - ar fi scăpat sute de mii de firme și ar fi pierdut 640 milioane lei

Este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârșitul lui 2016, sub două branduri, OMV și Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
codul fiscal
mariana gheorghe