Merkel i-a cerut lui Trump, într-o convorbire telefonică, un dialog UE-SUA referitor la politicile comerciale

Merkel i-a cerut lui Trump, într-o convorbire telefonică, un dialog UE-SUA referitor la politicile comerciale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2018

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel, marți, la un dialog între Uniunea Europeană și Statele Unite referitor la politicile comerciale, într-o convorbire telefonică cu președintele american Donald Trump, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Trump a exclus temporar, joia trecută, Uniunea Europeană, cel mai mare partener comercial al Statelor Unite, și alte șase țări care nu fac parte din UE de la tarifele impuse importurilor de oțel și aluminiu, scrie News.ro.

”Cancelarul a cerut un proces de dialog între Uniunea Europeană și Statele Unite pe tema politicii comerciale,  în conformitate cu sistemul comercial internațional bazat pe reguli”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernuli german, Steffen Seibert, într-un comunicat.

Seibert a spus că Merkel și Trump și-au mai afirmat solidaritatea cu Marea Britanie, în urma atacului care a avut ca țintă un fost dublu agent rus în Anglia.

DOCUMENT Guvernul pregătește majorarea cotei actuale de 2% pentru susținerea ONG-urilor, dar numai pentru cele care furnizează servicii sociale CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul pregătește majorarea cotei actuale de 2% pentru susținerea ONG-urilor, dar numai pentru cele care furnizează servicii sociale

Marea Britanie a acuzat Rusia pentru acest atac, dar autoritățile de la Moscova neagă.

Statele Unite, Germania și un număr de alte state au urmat exemplul Marii Britanii și au expulzat diplomați ruși în urma atacului.

”Trump și Merkel au salutat acțiunea coordonată a statelor europene și a aliaților din NATO ca un semnal puternic de unitate față de comportamentul Rusiei”, a spus Seibert.

Relația lui Merkel cu Trump a debutat cu răceală după alegerea acestuia ca președinte.

Înainte de o conversație telefonică de pe data de 1 martie, pentru a discuta despre războiul din Siria și armamentul nuclear rus, cei doi lideri nu mai vorbiseră de peste cinci luni.

Cu toate acestea, cei doi și-au reafirmat dorința ca guvernele lor să coopereze îndeaproape, a mai arătat Seibert.

În timpul discuției, Merkel și Trump au mai discutat despre situația din Siria și Coreea de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
angela merkel
donald trump
politici comerciale