Ministerul Finanțelor anunță dublarea numărului de documente emise prin Spațiului Privat Virtual față de media anilor trecuți

Ministerul Finanțelor anunță dublarea numărului de documente emise prin Spațiului Privat Virtual față de media anilor trecuți
scris 1 nov 2020

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că numărul documentelor electronice emise prin intermediul Spațiului Privat Virtual s-a dublat, în anul 2020, față de media înregistrată în ultimii ani. Astfel, de la începutul anului au fost emise șapte milioane de documente.

”Peste 7 milioane de documente electronice emise prin intermediul Spațiului Privat Virtual în 2020. Dublu față de media ultimilor 5 ani! Adeverințe de venit, certificate de atestare fiscală, decizii, notificări, înștiințări sau documente privind contribuțiile sociale declarate de angajatori”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Finanțelor pe pagina de Facebook a instituției.

Conform informațiilor postate pe rețeaua de socializare, între 2014 și 2018 aproximativ 18 milioane de documente electronice au fost emise prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

Zeci de persoane care participau la evenimente private în București, printre care Adrian Minune, au fost amendate CITEȘTE ȘI Zeci de persoane care participau la evenimente private în București, printre care Adrian Minune, au fost amendate

Spațiul Privat Virtual este destinat persoanelor juridice și fizice, acesta fiind un instrument prin care se pate evita deplasarea la ghișeele ANAF pentru depunerea diverselor documente.

În vara acestui an, în contextul pandemiei de COVID-19,  Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o procedură nouă pentru Spațiul Privat Virtual, care permite accesul fără nicio interacțiune fizică la ghișeu,  atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice care au deja un certificat digital pentru depunerea declarațiilor în format electronic.

viewscnt
Afla mai multe despre
spatiul privat virtual
anaf mfp
plata taxe online