Ministerul Finanțelor: Fiscul și-a depășit cu 21% planul de încasări pentru marii contribuabili în luna ianuarie

Ministerul Finanțelor: Fiscul și-a depășit cu 21% planul de încasări pentru marii contribuabili în luna ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) nu are probleme privind încasările de taxe și impozite, iar în luna ianuarie a depășit planul estimat inițial, nivelul fiind de 121% în ceea ce privește marii contribuabili, a declarat miercuri secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Ionuț Mișa, în cadrul conferinței anuale de taxe organizate de compania de audit și consultanță PwC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu sunt probleme de încasare la ANAF. Pe marii contribuabili a avut realizare de plan 121% în ianuarie pe marii contribuabili, iar la general peste 100%”, a afirmat Mișa, conform News.ro.

Anunțul vine după ce noul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Nicolae Stan, i-a adresat o informare premierului Sorin Grindeanu, prin care avertizează că lipsa unui contract pentru întreținerea infrastructurii hardware și software afectează grav activitatea instituției și duce la apariția de sincope în funcționarea sistemului.

Anul trecut, ANAF a colectat la bugetul de stat venituri de 199,4 miliarde lei în 2016, cu 2,6 miliarde lei peste nivelul din 2015 și cu 1,8%, sau 3,5 miliarde lei, peste nivelul prevăzut la începutul anului, dar ușor sub nivelul prevăzut la ultima rectificare bugetară, din noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
anaf
ionut misa