Ministerul Justiției a primit documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru extrădarea lui Mazăre

Ministerul Justiției a primit documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru extrădarea lui Mazăre
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2019

Ministrul Justiției Ana Birchall: a anunțat că vineri MJ a primit de la instanțele competente documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar și că a cerut demararea de urgență a procedurii de extrădare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Confirm că astăzi, 10 mai, la ora 13:15, Ministerul Justiției a primit de la instanțele competente – Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție – documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ștefan Mazăre", a declarat ministrul interimar al Justiției, potrivit News.ro.

Doi polițiști din Capitală, acuzați că cereau mită șoferilor, condamnați la 6 ani de închisoare cu executare CITEȘTE ȘI Doi polițiști din Capitală, acuzați că cereau mită șoferilor, condamnați la 6 ani de închisoare cu executare

Cadrul legal internațional aplicabil cuprinde Convenția Națiunilor Unite împotriva criminalității transnaționale organizate și Convenția Națiunilor Unite împotriva corupției, iar Madagascar face parte din ambele.

"Am dispus ca, în baza dcumentelor primite, să înceapă la Ministerul Justiției, în regim de urgență, imediat, procedurile și demersurile legale pentru formularea și trimiterea cererii de extrădare. Totodată am decis mobilizarea uturor resurselor de care dispune Ministerul pentru îndeplinirea formalităților legale", a precizat Birchall.

Ea a subliniat că la Miniterul Justiției se va lucra non-stop pentru că dosarul este foarte mare și trebuie tradus în timp record.

”Avem un dosar cu peste șase sute de pagini care trebuie traduse de un traducător autorizat într-un timp extrem de scurt, având în vedere că durata arestului provizoriu dispus de autoritățile din Madagascar, termen care a început să curgă din data de 8 mai. Practic, Ministerul Justiție are la dispoziție cel mult două zile de lucru pentru a putea trimite în termen dosarul cu cererea de extrădare”, a mai spus ministrul interimar al Justiției.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost prins miercuri în Madagascar, fiind arestat pentru șase zile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul justiției
radu mazare
extradare