Companiile petroliere din România vor plăti redevențe în funcție de cotația barilului Brent de la bursa londoneză

Companiile petroliere din România vor plăti redevențe în funcție de cotația barilului Brent de la bursa londoneză
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2019

Companiile care extrag țiței din România vor plăti la bugetul de stat redevențe în funcție de cotația barilului Brent de pe Bursa din Londra, potrivit unui ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), publicat vineri în Monitorul Oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Se consideră țiței de referință, cu caracteristici fizico-chimice și condiții de calitate și de piață asemănătoare tipurilor de țiței din producția internă, sortimentul Brent", se precizează în proiectul citat.

Anul trecut, cotațiile țițeiului Brent au avut o medie de 71,06 dolari pe barili, iar, pentru acest an, OMV Petrom estimează o valoare de 65 de dolari pe baril, scrie Agerpres.

Chevron se retrage din cursa pentru preluarea Anadarko Petroleum, tranzacție prin care ar fi devenit al doilea mare producător de petrol din lume CITEȘTE ȘI Chevron se retrage din cursa pentru preluarea Anadarko Petroleum, tranzacție prin care ar fi devenit al doilea mare producător de petrol din lume

"Titularii acordurilor petroliere vor calcula lunar redevența datorată statului, prin aplicarea cotelor procentuale convenite prin acordul petrolier la producția brută de petrol realizată", mai prevede ordinul ANRM.

Redevența va fi predată trimestrial, până la data de 20 a primei luni a trimestrului următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
redevente
companii petroliere