Noi criterii de departajare pentru granturile de investiții de până la 1 milion de euro destinate IMM - Măsura 4.1.1.

Noi criterii de departajare pentru granturile de investiții de până la 1 milion de euro destinate IMM - Măsura 4.1.1.
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2022

La propunerea mediului de afaceri, Guvernul va modifica criteriile de departajare în caz de punctaj egal pentru apelul competitiv privind granturile de investiții de până la 1 milion de euro (Măsura 4.1.1.) ce urmează a fi acordate IMM-urilor. Totodată, termenul de lansare va fi amânat până la primirea avizului din partea Comisiei Europene pe noua schemă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deciziile au fost luate după ce premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanții mediului de afaceri, pentru a analiza cele mai relevante criterii de evaluare a formulelor de selectare a firmelor care să beneficieze de viitoarele granturi de investiții. La întâlnire a participat și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

ULTIMA ORĂ Toți producătorii de curent vor fi supraimpozitați. Un mare dezvoltator de capacități de producție de energie regenerabilă avertizează că astfel de măsuri descurajează investițiile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Toți producătorii de curent vor fi supraimpozitați. Un mare dezvoltator de capacități de producție de energie regenerabilă avertizează că astfel de măsuri descurajează investițiile

Reprezentanții mediului de afaceri au propus înlocuirea criteriului de departajare privind scăderea cifrei de afaceri din 2020 față de 2019 cu alte criterii, considerate a fi mai relevante.

În urma discuțiilor, au fost elaborate noi criterii de departajare în caz de punctaj egal, respectiv:

1. productivitatea muncii per angajat în anul 2019, exprimată ca raport între cifra de afaceri realizată în acel an și numărul de angajați;

2. ponderea valorii utilajelor tehnologice în cadrul proiectului din total grant solicitat;

3. numărul de locuri de muncă nou create;

4. data și ora înscrierii în program.

Guvernul a aprobat patru noi programe de garantare - pentru industrializarea economiei, finanțarea afacerilor din rural, pentru construcții și pentru inovații CITEȘTE ȘI Guvernul a aprobat patru noi programe de garantare - pentru industrializarea economiei, finanțarea afacerilor din rural, pentru construcții și pentru inovații

Totodată, reprezentanții mediului de afaceri au propus ca firmele al căror acționariat a fost modificat în ultimul an să nu fie eligibile pentru această măsură. Ideea a fost acceptată de Guvern pentru a preveni specula de vânzări și cumpărări de firme special destinate acestor granturi.

Bugetul apelului va fi de 358 milioane euro, la care se va aplica o limită de supracontractare de 120%, ceea ce înseamnă că valoarea cumulată a proiectelor finanțate va putea ajunge la 430 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
grant
investitie
masura 4.1.1.
criterii
departajare
guvern
mediu
afaceri