Planul de reorganizare al InterAgro, aprobat de creditori. Strategia include păstrarea business-ului principal

Planul de reorganizare al InterAgro, aprobat de creditori. Strategia include păstrarea business-ului principal
scris 16 mai 2019

Casa de insolvență CITR a anunțat că planul de reorganizare propus de CITR a fost confirmat, iar strategia include păstrarea business-ului principal și restructurarea celorlalte companii din grupul InterAgro.

"Planul de reorganizare al Interagro SA, propus de CITR și aprobat de creditori în procent de 87,37% din totalul masei credale și cu votul a trei dintre cele patru grupe de creditori, a fost confirmat de către judecătorul-sindic", scrie News.ro

Planul prevede direcții de acțiune în patru domenii cheie: continuarea activității de producție agricolă, valorificarea activelor neesențiale și neprofitabile aflate în patrimoniul societății, recuperarea de creanțe și restructurarea datoriilor.

ULTIMA ORĂ TVA va fi redusă de la 9% la 5% pentru livrarea anumitor alimente CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ TVA va fi redusă de la 9% la 5% pentru livrarea anumitor alimente

"Ne-am propus să salvăm valoarea business-ului InterAgro SA, iar primul pas a fost făcut deja. Considerăm că prin păstrarea liniei de producție agricolă și a contractelor de concesiune în vigoare, vom reuși să salvăm core-business-ul actual și vom putea reda circuitului economic acest brand important în sectorul agricol. Strategia propusă în plan este una complexă, care îmbină pastrarea activității din sectorul agricol, unde a fost întocmit un business plan specific acestei activități, cu o strategie de restructurare și a celorlalte companii din grupul InterAgro. Această măsură va crește gradul de recuperare a creanțelor societății, iar strategiile de vânzare pentru activele non-core, completate cu strategii de marketing aferente, ne vor ajuta să valorificăm respectivele active la cel mai bun preț", spune Aurel Podariu, Senior Partner CITR.

De la preluarea de către CITR, pierderile operaționale ale companiei au scăzut de circa 20 de ori, de la 47,2 milioane de lei în 2016, în momentul intrării în insolvență, la doar 2,34 milioane de lei în 2018.

"Suntem convinși că prin măsurile planificate vom reuși să depășim acest moment dificil din istoria companiei noastre. Primul semn de însănătoșire este limitarea pierderilor, ceea ce ne dă încredere în această colaborare și în rezultatul final", spune Marcel Cadar, adminstrator special InterAgro.

Planul de reorganizare al InterAgro SA va fi aplicat pe o durată de trei ani și presupune menținerea dreptului de administrare al societății de către administratorul special, activitatea companiei fiind condusă de către acesta sub supravegherea CITR, conform legii.

Următorul pas în procedură este implementarea planului de reorganizare, începând cu luna iunie a anului în curs.

InterAgro SA a fost pentru mulți ani unul dintre principalii producători de cereale, îngrășăminte chimice pentru agricultură, bioetanol și plante tehnice din România. În anul 2011, suprafața totală cultivată de InterAgro SA și societățile partenere sau afiliate a ajuns la 45.800 ha.

viewscnt
Afla mai multe despre
interagro
plan de reorganizare
citr