Ponta: Putem reduce impozitul pe dividende la 5% și plafona CAS de la începutul anului viitor

Ponta: Putem reduce impozitul pe dividende la 5% și plafona CAS de la începutul anului viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2015

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, la finalul unei întâlniri cu liderii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, că, la propunerea acestei formațiuni, coaliția de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri din Codul Fiscal care fuseseră amânate inițial pentru o perioadă mai lungă de timp, precum reducerea impozitului pe dividende.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Putem cu siguranță, în baza rezultatelor acestui an, să aplicăm anticipat câteva dintre măsuri și aici e vorba de reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, plafonarea la cinci salarii medii (a contribuțiilor de asigurări de sănătate — n.r.), așa cum era normal în momentul în care s-a schimbat regimul PFA-urilor și o măsură dublă la microintreprinderi — creșterea plafonului de la 65.000 de euro la 100.000 de euro, dar, în același timp, obligația de a avea cel puțin un angajat, în felul ăsta un angajat care cotizează la bugetul de asigurări sociale", a declarat Ponta.

El a adăugat că aceste propuneri vor fi discutate în cadrul coaliției și că inițiativa, deși este mai degrabă în partea liberală a programului de guvernare, atât PSD, cât și UNPR sunt de acord cu ea.

"Nu are sens să fie introduse (aceste măsuri — n.r.) în timpul anului. Încep de la 1 ianuarie, pentru că e noul an fiscal. Decizia e a coaliției și o vom lua zilele următoare. Propunerea e de la ALDE, eu spun că e sustenabilă", a afirmat Ponta.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
victor ponta
alde
codul fiscal