Premierul Orban îi cere ministrului Finanțelor să asigure rambursarea TVA în termenele legale

Premierul Orban îi cere ministrului Finanțelor să asigure rambursarea TVA în termenele legale
scris 6 nov 2019

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a solicitat miercuri, în prima ședință de Guvern, ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, să se asigure că firmelor li se rambursează TVA în termenul legal, astfel încât cheltuielile ”nesăbuite” ale fostului cabinet să nu fie puse ”pe spinarea mediului privat”. 

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

”Trebuie să vedeți foarte clar situația pe rambursările de TVA, pentru că este inacceptabil ca firmele private care au dreptul să beneficieze conform legii de rambursarea TVA-ului în termenul stabilit să fie pusă pe spinarea mediului privat, prin nerambursarea TVA-ului în termenul stabilit, nota de plată pentru cheltuielile nesăbuite pe care le-a generat fostul guvern”, a cerut Orban.

Orban: Am venit aseară la 9,30 la Guvern și nu am găsit pe nimeni. Aștept să fac febră musculară semnând decizii de demitere CITEȘTE ȘI Orban: Am venit aseară la 9,30 la Guvern și nu am găsit pe nimeni. Aștept să fac febră musculară semnând decizii de demitere

Statul a rambursat în primele opt luni ale anului TVA de 12,6 miliarde de lei, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, în creștere cu 8,6% comparativ cu 11,6 miliarde de lei în primele opt luni ale anului trecut. În același timp, TVA netă a urcat cu 11,6%, de la 37 miliarde de lei la 41,3 miliarde de lei. TVA netă este ceea ce statul păstrează, după ce din TVA brută, suma totală colectată din TVA, rambursează firmelor sumele la care au dreptul.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
rambursare
guvern
orban
finante
cîțu