Rata șomajului a crescut în luna august

Rata șomajului a crescut în luna august
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2021

Rata șomajului în luna august 2021 a crescut cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,2%, arată datele Institutului Națională de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Rata șomajului în luna august 2021 a crescut cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,2%. Rata șomajului la bărbați a fost cu 0,7 puncte procentuale mai mare decât la femei", arată datele INS.

Rata șomajului reprezintă ponderea șomerilor în populația activă, scrie News.ro.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna august a anului 2021 a fost de 428.000 persoane, în creștere față de luna precedentă (420.000 persoane).

"Începând cu anul 2021, metodologia Anchetei forței de muncă în gospodării (sursa primară a datelor din acest comunicat) a fost revizuită pentru a răspunde cerințelor noilor regulamente europene intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021. Aceste modificări generează un impact sesizabil asupra estimațiilor - în special asupra numărului populației ocupate (și implicit asupra numărului populației active - care este numitorul indicatorului „rata șomajului”). Începând cu anul 2021, persoanele care produc bunuri agricole destinate exclusiv sau majoritar auto-consumului nu mai fac parte din populația ocupată, acest indicator diminuându-se corespunzător. Din acest motiv, datele publicate pentru lunile ianuarie - august 2021 nu sunt comparabile cu cele publicate pentru perioadele anterioare", precizează INS.

Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 0,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,5% în cazul persoanelor de sex masculin și 4,8% în cazul celor de sex feminin).

Tranzacție: Morphosis Capital preia, pentru 15 milioane de euro, 51% din EMI. Cea mai mare investiție pentru Morphosis Capital. Plan de extindere în Belgia și Franța CITEȘTE ȘI Tranzacție: Morphosis Capital preia, pentru 15 milioane de euro, 51% din EMI. Cea mai mare investiție pentru Morphosis Capital. Plan de extindere în Belgia și Franța

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 4,4% pentru luna august 2021 (4,5% în cazul bărbaților și 4,2% în cel al femeilor).

Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 78,6% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna august 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
ins