Rata șomajului în București s-a menținut la 1,21%, în mai

Rata șomajului în București s-a menținut la 1,21%, în mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2021

Peste 14.800 de șomeri erau înregistrați în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București la sfârșitul lunii mai, din care 8.022 femei, iar rata șomajului în Capitală s-a menținut la 1,21%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Din totalul de 14.867 persoane înregistrate în evidențele AMOFM București, 4.247 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 10.620 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 0 șomeri provin din mediul rural și 14867 sunt din mediul urban", precizează AMOFM.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AMOFM București (34,22%), urmați de cei cu studii superioare (27,10%), iar 18,77% au absolvit școala profesională/de arte și meserii. Șomerii cu nivel de studii gimnaziale reprezintă 16,85% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 1,98%, iar cei cu studii primare și fără studii, 1,08%, scrie Agerpres.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2000 persoane foarte greu ocupabile, 4483 greu ocupabile, 4322 mediu ocupabile, iar 4062 sunt persoane ușor ocupabile.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

"Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre", precizează instituția.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
ins