Sanitas, după întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Sănătății pe tema modificărilor fiscale: Nu au putut prezenta soluții care să readucă normalitatea în salarizarea personalului

Sanitas, după întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Sănătății pe tema modificărilor fiscale: Nu au putut prezenta soluții care să readucă normalitatea în salarizarea personalului
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2019

Reprezentanții Sanitas au anunțat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Sănătății pe tema modificărilor fiscale, că echipa ministerială nu a putut prezenta soluții care să readucă normalitatea în salarizarea personalului și solicită o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Biroul Operativ al Federației SANITAS a participat joi, 17.01.2019, la cea de-a doua întâlnire cu reprezentanții Ministerului Sănătății având ca tema O.U.G. nr. 114./2018 cu gravele blocaje și inechități pe care aceasta le aduce în sistemul sanitar și cel de asistență socială. Discuțiile pe acest act normativ au început săptămâna trecută la solicitarea noastră, iar la întâlnirea de ieri, reprezentanții Ministerului Sănătății erau așteptați cu soluții concrete pentru aspectele semnalate. Din păcate însă, echipa ministerială prezentă la întâlnirea cu sindicatele nu a putut prezenta un plan de modificare a O.U.G. sau soluții care să readucă normalitatea în salarizarea personalului din sănătate și asistență socială”, au transmis, vineri, reprezentanții Sanitas.

Aceștia au solicitat organizarea, în regim de urgență, a unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă și o echipă guvernamentală formată din reprezentanți ”abilitați să ofere soluțiile optime pentru disfuncționalitățile create prin adoptarea O.U.G. nr. 114/2018”, scrie News.ro.

Guvernul se pregătește să majoreze taxele miniere cu peste 5% CITEȘTE ȘI Guvernul se pregătește să majoreze taxele miniere cu peste 5%

”Ne exprimăm speranța că această întâlnire va avea loc foarte curând și că cei prezenți vor reuși să răspundă pozitiv revendicărilor membrilor noștri de sindicat. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a hotărî, în interiorul organizației, alte tipuri de acțiuni în susținerea drepturilor celor peste 100.000 de membri pe care îi reprezentăm”, au mai transmis reprezentanții Sanitas.

Imediat după adoptarea Ordonanței, sindicaliștii din sănătate au criticat prevederile, spunând că acesta asigură creșterea salariilor de bază pentru jumătate dintre salariații din sănătate la nivelul de salarizare din 2022, însă introduce și prevederi care îi afectează pe toți angajații din sănătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanitas
dancila
modificari fiscale