Se scumpesc țigările, în special în Europa de Est. Bruxelles-ul va propune creșterea taxelor

Se scumpesc țigările, în special în Europa de Est. Bruxelles-ul va propune creșterea taxelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2022

UE urmează să propună o taxă pentru vaping la nivelul blocului european, într-un efort de a reorganiza impozitarea industriei tutunului. Măsura ar dubla accizele în statele membre cu taxe reduse pe țigări, potrivit unui proiect de document al Comisiei Europene, scrie Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Modificările legislative, care fac parte dintr-un efort al Bruxelles-ului de a reduce rata fumatului, vor crește acciza minimă a UE pentru țigări de la 1,80 euro la 3,60 euro pentru un pachet de 20 de țigări.

Un ”fost general” din Corpul Pușcașilor Marini american face parte din Wagner, susține Prigojin CITEȘTE ȘI Un ”fost general” din Corpul Pușcașilor Marini american face parte din Wagner, susține Prigojin

Asta va duce la creșterea prețurilor în țările din Europa de Est, unde pachetele se pot vinde cu mai puțin de 3 euro.

Noul regim fiscal va alinia impozitarea noilor produse din tutun, cum ar fi vaping-ul și tutunul încălzit, la cea a țigărilor. Factorii de decizie politică din întreaga lume privesc din ce în ce mai puțin favorabil popularitatea acestor noi produse în rândul tinerilor, scrie G4Media.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire tigari
se scumpesc tigarile
crestere taxe tigari
crestere acciza tigari