Șeful ANAF, Ionuț Mișa, a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea și au discutat despre declarația unică

Șeful ANAF, Ionuț Mișa, a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea și au discutat despre declarația unică
scris 17 apr 2018

Șeful ANAF, Ionuț Mișa, a declarat marți, după o discuție de aproximativ o oră în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament, că au discutat aspecte tehnice legate de declarația unică.

”(Am discutat cu Liviu Dragnea - n.r.) aspecte strict tehnice despre declarația unică, de exemplu (...) astfel încât să funcționeze cât mai bine și să nu avem niciun fel de probleme”, a declarat Ionuț Mișa.

Întrebat ce schimbări s-au decis cu privire la formularul unic, el a spus: “La nivelul formularului unic, din câte știți, e o decizie pe care o ia ministrul prin Direcția de Legislație. ANAF este cel care trebuie să pună practică toate aceste decizii și acest formular și să se asigure că nu există probleme la funcționalitate, la declarare, la numărul de contribuabili”, scrie News.ro.

Dosarul \ CITEȘTE ȘI Dosarul "Revoluției" - Urmărirea penală împotriva lui Ion Iliescu, extinsă. Parchet: A acceptat măsuri militare, unele cu caracter diversionist. Ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a făcut-o

Forma finală a declarației unice a fost definitivată, iar formularul care va permite plata online va apărea în 16 mai, a declarat la finalul lunii martie ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Declarația unică, care va comasa șapte declarații, între care și Formularul 600, va simplifica procedurile în cazul persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS și CASS.

”Declarația acum este în varianta ei finală. Săptămâna aceasta o vom afișa pe site-urile tuturor instituțiilor publice. Formularul online va apărea pe 16 mai”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul a spus că, până la finalul anului, Fiscul vrea să facă și o aplicație care va permite plata contribuțiilor de pe dispozitivele mobile.

Teodorovici a subliniat că declarația unică nu aduce nimic în plus în ceea ce privește numărul de taxe sau cuantumul lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ionut misa