SUA amână cu 6 luni impunerea unor tarife suplimentare la importurile de automobile și componente din UE și Japonia

SUA amână cu 6 luni impunerea unor tarife suplimentare la importurile de automobile și componente din UE și Japonia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mai 2019

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că impunerea unor taxe suplimentare la importurile SUA de automobile și componente din Uniunea Europeană și Japonia va fi amânată pentru 180 de zile, în vederea negocierilor, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Presa internațională a relatat săptămâna trecută că producătorii auto se așteaptă ca Trump să amâne decizia deoarece sunt negocieri cu Uniunea Europeană și Japonia.

General Motors, Volkswagen, Toyota Motor și alte companii din industria auto au avertizat în privința impactului negativ al impunerii unor tarife de până la 25% pentru importurile de automobile și componente.

Marile companii europene de asigurări estimează că prăbușirile Boeing le vor costa 450 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Marile companii europene de asigurări estimează că prăbușirile Boeing le vor costa 450 de milioane de dolari

"Superioritatea militară și defensivă a SUA depinde de competitivitatea industriei noastre auto și de activitățile de cercetare-dezvoltare generate de industrie. Negocierile vor fi conduse de reprezentantul pentru Comerț Robert Lighthizer și, dacă acestea nu se vor finaliza cu acorduri în 180 de zile, președintele va stabili ce acțiuni sunt necesare mai departe", a declarat o purtătoare de cuvât a Casei Albe.

Amânarea tarifelor este de natură să evite escaladarea tensiunilor dintre Statele Unite și o serie de aliați importanți, în condițiile adâncirii conflictului comercial SUA-China, care lovește deja lanțurile de aprovizionare și perspectivele economiei globale.

În februarie, Departamentul american pentru Comerț a trimis Casei Albe un raport referitor la securitatea națională, redactat în urma investigațiilor legate de slăbirea capacității companiilor americane de a investi în tehnologii noi din cauza importurilor.

Deși raportul nu a fost făcut public, Trump a declarat că este de acord cu concluzia Departamentului pentru Comerț potrivit căreia importurile de mașini și anumite componente afectează securitatea națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa alba
trump
tarife masini
importuri auto
taxe importuri automobile
amanare tarife
razboi comercial
taxe sua