Taxa de salubrizare în Sectorul 4, majorată începând din acest an

Taxa de salubrizare în Sectorul 4, majorată începând din acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2018

Taxa de salubrizare în Sectorul 4 a fost majorată de la 5 lei la 12 lei de persoană pe lună, începând din acest an, termenele de plată fiind stabilite la 31 martie, respectiv 30 septembrie, iar în cazul achitării integrale a taxei înainte de primul termen, persoanele fizice beneficiază de 20 la sută reducere. În cazul persoanelor juridice, valoarea taxei se ridică acum la 80 de lei pe lună, cu reducere de 40 la sută dacă este plătită integral înainte de 31 martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Majorarea tarifului s-a decis prin hotărâre de Consiliu Local, care a intrat în vigoare în 1 ianuarie 2018, scrie News.ro.

Potrivit hotărârii, taxa de salubrizare este 12 lei pe lună pentru fiecare persoană fizică, inclusiv minori și de 80 de lei pe lună pentru persoanele juridice și pentru persoanele fizice cu profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale.

Legea anticorupție adoptată de Parlamentul Bulgariei, respinsă de către președintele Rumen Radev CITEȘTE ȘI Legea anticorupție adoptată de Parlamentul Bulgariei, respinsă de către președintele Rumen Radev

Termenele de plată sunt 31 martie și 30 septembrie, inclusiv, iar în cazul achitării integrale a acestei taxe înainte de 31 martie, se vor acorda reduceri de 20 la sută pentru persoanele fizice, 40 la sută pentru persoanele juridice și 60 la sută pentru persoanele fizice cu profesii liberale, și persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale.

Pentru un imobil cu o suprafață totală ocupată la sol mai mare de 2.000 de metri pătrați, se va achita în plus o taxă de 40 lei pentru fiecare metru cub de deșeuri ce depășește cantitatea de 1 metru cub lunar.

Primăria Sectorului 4 a renunțat, începând din 10 aprilie 2017, la contractul cu REBU. Taxa lunară de salubrizare pentru persoanele fizice a devenit, tot atunci, 5,03 lei printr-o hotărâre de Consiliu Local, care prevedea și că activitatea de preluare a gunoiului va fi prestată de o firmă a primăriei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa salubritate