Trump aplică planul "America First": impune anumite tarife la import care vor afecta China și Coreea de Sud

Trump aplică planul "America First": impune anumite tarife la import care vor afecta China și Coreea de Sud
scris 23 ian 2018

Autoritățile SUA au aprobat controversatele tarife pentru mașinile de spălat și panourile solare importate, cei mai afectați fiind producătorii din China și Coreea de Sud, transmit BBC, Reuters și AP.

Decizia este în linie cu agenda comercială a președintelui Donald Trump, intitulată "America First", menită să reducă deficitul comercial al SUA și să protejeze producătorii locali de concurența externă, arată Agerpres.ro.

Tarifele pentru importurile de panouri solare sunt mai scăzute decât sperau producătorii americani, dar taxele pentru mașinile de spălat și componente sunt mai ridicate decât se estima cu până la 50% în unele cazuri.

Obama l-a avertizat pe Zuckerberg cu privire la amestecul rus în alegerile americane CITEȘTE ȘI Obama l-a avertizat pe Zuckerberg cu privire la amestecul rus în alegerile americane

Astfel, autoritățile SUA impun o taxă de 20% pentru primele 1,2 milioane de mașini de spălat importate în primul an și de 50% la mașinile peste acest număr. Taxele scad la 16% și, respectiv, 40%, în al treilea an.

De asemenea, o taxă de 30% va fi impusă în cazul panourilor solare importate în primul an, taxa urmând să scadă la 15% până în al patrulea an. Vor fi permise anual importurile fără taxe suplimentare pentru panouri solare neasamblate de 2,5 gigawați.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
china