UE taie din lista neagră a paradisurilor fiscale. Pe listă rămân 12 nume, inclusiv Rusia

UE taie din lista neagră a paradisurilor fiscale. Pe listă rămân 12 nume, inclusiv Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

Uniunea Europeană (UE) a scos Bahamas, Belize, Seychelles și Insulele Turks și Caicos de pe lista neagră a paradisurilor fiscale, un mecanism criticat cu regularitate de către organizații nonguvernamentale drept ineficient, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acest instrument de luptă împotriva evaziunii fiscale a multinaționalelor și celor foarte bogați a fost înființat în 2017 după o serie de scandaluri, ca Panama Paper și LuxLeaks, scrie News.ro.

Plăți de câteva miliarde de lei pentru armament au umflat deja deficitul bugetar, în ianuarie. Deficitul nu va arăta bine nici în februarie - surse CITEȘTE ȘI Plăți de câteva miliarde de lei pentru armament au umflat deja deficitul bugetar, în ianuarie. Deficitul nu va arăta bine nici în februarie - surse

Între sancțiunile aplicate țărilor aflate pe această listă se află și o blocare a fondurilor europene.

Pe această listă neagră, actualizată de două ori pe an, se află în prezent 12 jurisdicții considerate necooperante, și anume Samoa americană, Anguila, Antigua și Barbuda, Fiji, Guam, Palaos, Panama, Rusia, Samoa Trinidad și Tobago, Unsulele Virgine americane și Vanatu.

Consiliul UE, din care fac parte cele 27 de state membre UE, cere într-un comunicat acestor țări să-și ”îmbunătățească cadrul juridic în vederea soluționării problemelor identificate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bahamas
belize
seychelles
paradisuri fiscale