ULTIMA ORĂ Comisia juridică din Senat propune încuviințarea începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu

ULTIMA ORĂ Comisia juridică din Senat propune încuviințarea începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu
scris 29 mai 2019

Comisia juridică din Senat a avizat miercuri începerea urmăririi penale pentru liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care est acuzat că a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari.

Impactul industriei jocurilor de noroc asupra economiei românești de-a lungul timpului CITEȘTE ȘI Impactul industriei jocurilor de noroc asupra economiei românești de-a lungul timpului

Președintele comisiei, social-democratul Robert Cazanciuc, a spus că au fost trei voturi "pentru", două abțineri și un vot "împotrivă".

Raportul Comisiei juridice va fi trimis Biroului Permanent al Senatului, care îl va trimite plenului, scrie News.ro.

EXCLUSIV Statul - eșec în litigiul cu Enel de la Paris. Pretențiile sale - infirmate de Curtea Internațională de Arbitraj. Miză ridicată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul - eșec în litigiul cu Enel de la Paris. Pretențiile sale - infirmate de Curtea Internațională de Arbitraj. Miză ridicată

Conform lui Cazanciuc, încă de marți Biroul Permanent a dispus un termen de două săptămâni pntru depunerea raportului, dar acesta va fi depus mai devrem.

La jumătatea lunii aprilie, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ruga  Comisia Juridică să nu mai amâne cererea DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl privește și să dea cât mai rapid răspunsul Biroului Permanent pentru a programa dezbaterea.

“Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune și să o pună cât mai rapid să dea răspunsul Biroului Permanent care sigur urmează să programeze dezbaterea. Eu nu am niciun fel de reținere în a le prezenta colegilor mei punctul meu de vedere care este simplu de tot, acest dosar este un dosar instrumentat politic în buna practică a DNA-ului de până acum. Au venit cu 17.000 de pagini tocmai ca să dea impresia că e o lucrare, cum spun ei, o lucrare solidă. Sunt 17.000 de pagini de maculatură și de acuzații care nu stă niciuna în picioare”, a explicat atunci președintele Senatului.

DNA a transmis, în 7 noiembrie 2018, Senatului cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic și exprimându-și convingerea că în dosar e vorba de ”multă maculatură”.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de la o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiționale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu are peste 70 de volume și cuprinde peste 17.000 de pagini. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tariceanu
senat