Una dintre mașinile Elenei Udrea, vândută de ANAF cu 5.000 euro. Ce se va întâmpla cu terenurile

Una dintre mașinile Elenei Udrea, vândută de ANAF cu 5.000 euro. Ce se va întâmpla cu terenurile

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2023

ANAF a reușit să vândă una dintre mașinile confiscate de la Elena Udrea cu suma de 5.000 de euro, un alt autoturism și terenurile urmând să fie scoase din nou la licitație, cu preț redus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bunuri ale Elenei Udrea și ale fostului ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș, sunt scoase la licitație de ANAF în perioada 31 ianuarie - 2 februarie, în cadrul unor proceduri de executare silită, scrie Adevarul.

TABEL Ieftinire generalizată a motorinei după interzicerea importului de carburanți din Rusia. Cu cât au scăzut prețurile Rompetrol, Mol și Lukoil CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinire generalizată a motorinei după interzicerea importului de carburanți din Rusia. Cu cât au scăzut prețurile Rompetrol, Mol și Lukoil

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul ANAF, la data de 2 februarie au fost scoase la licitație mai multe terenuri ale Elenei Udrea, aceasta fiind a treia licitație prin care Fiscul încearcă să recupereze din prejudiciul stabilit de judecători.

Mercedes-ul Elenei Udrea, scos la vânzare la 1 februarie

Cu doar o zi înainte, la 1 februarie, a avut loc o licitație și pentru vânzarea unui Mercedes Benz fabricat în 2005 aparținând Elenei Udrea, la prețul de pornire de 28.478 lei exclusiv TVA, aceasta fiind a doua licitație prin care Fiscul încearcă să recupereze din prejudiciile stabilite de instanțe.

Tot la 1 februarie a fost scos la licitatie, a doua, un Fiat fabricat în 2012 la prețul de pornire de 26.526 lei exclusiv TVA.

În ceea ce îl privește pe Dorin Cocoș, ANAF a scos la vânzare, la a doua licitație, mai multe locuri de parcare subterane, fiecare având un preț de pornire de 84.501 lei, la care se adaugă TVA.

Udrea a fost anchetată penal și ulterior condamnată, în prezent fiind în închisoare pentru a executa o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

A fost ost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în data de 7 aprilie, ea părăsind țara înainte de pronunțarea sentinței. În aceeași zi, a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la granița cu Grecia. Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în țară în 16 iunie.

Terenurile Elenei Udrea

  • cotă 1/2 teren intravilan - drum de acces, în suprafață de 596 mp
  • teren intravilan construcții - 884 mp din acte (882 mp din măsurători)
  • teren intravilan construcții - 883 mp din acte (885 mp din măsurători)
  • teren intravilan construcții - 882 mp din acte (883 mp din măsurători)
  • teren intravilan construcții - 882 mp din acte
  • teren intravilan construcții - 881 mp din acte

Mercedes Benz S500

  • an fabricație 2005
  • km parcurși 201.418
  • benzină
  • cutie de viteze automată
  • culoare negru

Fiat 500

  • an fabricație 2012
  • km parcurși 70.547
  • benzină
  • cutie de viteze automată
  • culoare alb

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile și imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe și impozite, precum și pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Procedura Fiscului este ca prețul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitație să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din prețul inițial. Ulterior, prețul nu mai scade.

Cazul Hayssam

Un exemplu în acest sens este cazul lui Omar Hayssam.

După cum a scris Profit.ro la finalul anului trecut, ANAF a fost nevoită să reducă la jumătate prețul la care încerca să vândă o proprietate imobiliară din centrul Bucureștiului deținută de Omar Hayssam, om de afaceri de origine siriană condamnat în România în mai multe dosare, dintre care cel mai cunoscut este cel al celor trei jurnaliști români răpiți în martie 2005 în Irak, Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian.

Astfel, Fiscul a trebuit să coboare prețul de la care pornea licitația la 127.900 euro (632.940 de lei), fără TVA, la jumătate față de suma la care a fost evaluată proprietatea. La vânzare era scos un apartament cu 4 camere și o suprafață de 127 de metri pătrați, la parterul unei vile din zona centrală a Capitalei. Printre creditori se afla statul, prin intermediul mai multor instituții, Ovidiu Ohanesian, reprezentat de un executor judecătoresc, și Mahomed Yossin.

viewscnt
Afla mai multe despre
elena udrea
anaf
executare
licitatie
vanzare
masini terenuri