Valerian Vreme, fostul ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, trimis în judecată în dosarul privind licențele Microsoft

Valerian Vreme, fostul ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, trimis în judecată în dosarul privind licențele Microsoft
scris 13 sep 2017

DNA a anunțat că l-a trimis în judecată, sub control judiciar, pe Valerian Vreme, la data faptelor ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în dosarul legat de licențele Microsoft.

"În perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al comunicațiilor și tehnologiei informației, cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, a încheiat, fără organizarea unei licitații publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni și 13 zile, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli.

Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent. De menționat este faptul că D.Con-Net AG a achiziționat licențele respective la prețul de 2.612.805 euro", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Guvernul introduce un nou tip de contract de muncă, pentru internship. Cum vor fi angajați tinerii interni și ce avantaje vor avea firmele CITEȘTE ȘI Guvernul introduce un nou tip de contract de muncă, pentru internship. Cum vor fi angajați tinerii interni și ce avantaje vor avea firmele

Ulterior, în același context, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a achitat către D.Con-Net AG suma totală de 13.904.599 euro.

"Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicației și Tehnologiei Informației, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea D.Con-Net AG", mai arată procurorii.

DNA mai spune că în această cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
valerian vreme