VIDEO Grevă japoneză la Oficiul Național al Registrului Comerțului

VIDEO Grevă japoneză la Oficiul Național al Registrului Comerțului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2023

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federația Publisind și la Blocul Național Sindical, va declanșa o grevă japoneză, în perioada 17-21 iulie 2023, împotriva inechităților salariale și a discriminării salariaților față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională "Justiție".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"În raport cu importanța activităților derulate de ONRC și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariați în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR, nivelul salarial actual se situează la cel mai scăzut nivel din categoria funcțiilor din familia ocupațională "Justiție". SAONRC trage un semnal de alarmă asupra acestor chestiuni prin declanșarea grevei japoneze, cu mențiunea că dacă nu vom avea un dialog social cu reprezentanții Guvernului, acțiunile vor escalada prin inițierea conflictului colectiv de muncă și implicit greva. Prima acțiune de protest cu rol de avertisment se derulează în perioada 17-21 iulie 2023: membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel, conform legii", au anunțat reprezentanții sindicali.

WhatsApp va ascunde numărul de telefon al utilizatorilor în comunități CITEȘTE ȘI WhatsApp va ascunde numărul de telefon al utilizatorilor în comunități

Principale revendicări ale angajaților din ONRC vizează: eliminarea discriminărilor și a inechităților salariale din familia ocupațională "Justiție", ONRC fiind instituția publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție; plata integrală a drepturilor salariale câștigate în instanță și a dobânzilor aferente în conformitate cu prevederile legale în vigoare; ocuparea prin concurs a posturilor vacante și eliminarea practicii de compensare a lipsei de resurse umane prin suprasolicitarea personalului existent, scrie Agerpres.

Nu în ultimul rând, sindicaliștii solicită un dialog social real pe marginea noii legi de salarizare a personalului bugetar anunțate de guvernanți.

"Pentru susținerea revendicărilor SAONRC, a fost transmisă o solicitare către Guvernul României, însă până la acest moment nu există angajamente sau perspective clare de soluționare", se mai spune în comunicatul transmis de SAONRC, semnat de președintele organizației sindicale, Monica Pietriș.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva
onrc