VIDEO Guvernul pregătește OUG pentru angajații companiilor vizate de sancțiunile împotriva Rusiei

VIDEO Guvernul pregătește OUG pentru angajații companiilor vizate de sancțiunile împotriva Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Coaliția de guvernare pregătește o ordonanță de urgență pentru sprijinirea salariaților din companiile vizate de sancțiunile împotriva Rusiei, a anunțat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, la finalul ședinței de Guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Colegii mei de la ANOFM au discutat astăzi la ANAF și cu băncile din România. Pregătim la nivel de coaliție o ordonanță de urgență care va avea prevederi pentru șomajul tehnic. Am auzit începând de ieri această problemă. Am convocat deja la Ministerul Muncii o comisie de dialog social strict pentru această problemă. Se pare că sunt soluții, și eu pentru șomajul tehnic am prins un articol în ordonanța de urgență cu o anumită derogare. Deci există soluții, așa cum am identificat pentru plata șomajului, cu siguranță vor fi soluții și pentru salarii. Când se va termina comisia de dialog social cu siguranță veți primi o informare. Există soluții, oamenii să nu se panicheze. Această ordonanță este pe ordinea de zi a ședinței de coaliție și eu sper ca dacă nu vineri, atunci sper ca săptămâna viitoare să o avem în Guvern. Am propus coaliției această ordonanță pentru că există acest pericol de a se închide capacități de producție din cauza crizei din Ucraina, Rusia și Belarus", a afirmat ministrul Muncii, citat de Agerpres.

Legislația fiscală, schimbată pentru a salva Unifarm. Senatorii PSD au obținut trecerea unui proiect de lege pentru transformarea în acțiuni sau restructurarea împrumuturilor date de Trezorerie în starea de urgență CITEȘTE ȘI Legislația fiscală, schimbată pentru a salva Unifarm. Senatorii PSD au obținut trecerea unui proiect de lege pentru transformarea în acțiuni sau restructurarea împrumuturilor date de Trezorerie în starea de urgență

La rândul său, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a precizat că Guvernul urmează să vină cu un mix de măsuri care să vizeze zonele de energie, combustibili și alimente sau alte produse și bunuri care pot fi afectate sau sunt afectate de întreruperi pe lanțurile de aprovizionare generate în Europa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
rusia
sanctiuni