VIDEO Marcel Ciolacu: Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu. TVA de 9% rămâne la mâncare, la medicamente. De ce la cluburi este 5% TVA?

VIDEO Marcel Ciolacu: Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu. TVA de 9% rămâne la mâncare, la medicamente. De ce la cluburi este 5% TVA?
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Salariul minim va crește în România, fiind un mecanism prin care se păstrează lucrătorii în țară, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a fost întrebat de presă, după vizita efectuată la Complexul Sportiv Olimpic de la Izvorani, când ar putea crește salariul minim.

O cunoscută agenție de turism din România și-a cerut insolvența CITEȘTE ȘI O cunoscută agenție de turism din România și-a cerut insolvența

"Spre exemplu, în Germania, anul trecut, salariul minim a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care-ți ții lucrătorii în țară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat de către economia reală, prin discuții vom... Dacă vor fi scoase parte din facilitățile, de exemplu în construcții, discuțiile sunt foarte clare ca să și mărim salariul minim, astfel încât...E dreptul dumneavoastră să dați breaking news că Ciolacu taie salariile...Nu le taie. Și tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu", a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Ciolacu a afirmat că Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) va rămâne 9% la mâncare și la medicamente, întrebând de ce pentru cluburi TVA este de 5% și dacă este normal acest lucru, precizând că sunt prea multe excepții în România. 

“În discuția mea cu Comisia - și au dreptate, ”Domnule, trebuie să fie o ordine, nu puteți veni cu șapte tipuri de TVA. Hotărâți-vă!”. Și am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertați-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? Vă întreb pe dumneavoastră, e normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepții în România, lucru pe care nu ni l-a spus numai Comisia, l-au spus toate forurile financiare. Să pierdem toate fondurile europene și să intre România într-un colaps, eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea și voi ieși la dumneavoastră, la televiziuni, la presă unde doriți și o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizii”, a afirmat Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu minim
marcel ciolacu