Vlad Nistor, fondator al CoinFlux - sub control judiciar. Autoritățile americane cer extrădarea sa, pentru fraude

Vlad Nistor, fondator al CoinFlux - sub control judiciar. Autoritățile americane cer extrădarea sa, pentru fraude
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2018

Vlad Nistor, fondator al CoinFlux, a fost pus sub control judiciar după ce autoritățile americane au cerut extrădarea lui, el fiind cercetat în SUA pentru constituire grup infracțional, fraudă informatică prin sistem de plată și înșelăciune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit Ziar de Cluj, Vlad Nistor, fondator al CoinFlux, a fost plasat sub control judiciar de magistrații Curții de Apel București, după ce autoritățile americane au cerut extrădarea lui, acuzându-l de constituire grup infracțional, fraudă informatică prin sistem de plată și înșelăciune, scrie News.ro.

Scutirea de impozit pe profit a cooperativelor agricole a fost extinsă, plafonul cifrei de afaceri, în vederea scutirii, a fost majorat cu 1 milion de euro CITEȘTE ȘI Scutirea de impozit pe profit a cooperativelor agricole a fost extinsă, plafonul cifrei de afaceri, în vederea scutirii, a fost majorat cu 1 milion de euro

Curtea de Apel București a respins astfel propunerea DIICOT de arestare preventivă a bărbatului.

Instanța trebuie să se mai pronunțe asupra cererii de extrădare, care ar urma să fie judecată în 20 decembrie, spun surse citate de Ziar de Cluj.

În primăvara anului trecut era anunțat că platforma de tranzacționare de monede digitale CoinFlux din Cluj-Napoca, lansată în decembrie 2015, a depășit la mijlocul lunii martie pragul de 100 de milioane de lei tranzacționați (22 milioane euro). Valoarea a fost atinsă în urmă realizării a peste 12.000 de tranzacții de schimb cu monede bitcoin, litecoin, ether și ether classic.

Compania avea atunci peste 1.600 de clienți, dintre care 95% din România. Restul provin din țări ale Uniunii Europene, printre care Germania, Spania sau Belgia.

Fondatorul startup-ului este Vlad Nistor, un tânăr de 31 de ani, cu 7 ani de experiență în piața financiară. Absolvent al Brunel University din Marea Britanie, Nistor a fost Manager de Portofoliu al fondurilor de pensii pilonul II de la Aegon Pensii și BCR Pensii, unde a administrat active de peste 500 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vlad nistor
coinflux