VIDEO Andrei Botescu, co-fondator Atelierele Pegas, la Antreprenor de România, Profit TV. Scale-up cu biciclete: online, magazine proprii, francize și internaționalizare

VIDEO Andrei Botescu, co-fondator Atelierele Pegas, la Antreprenor de România, Profit TV. Scale-up cu biciclete: online, magazine proprii, francize și internaționalizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2018

Andrei Botescu, co-fondator Atelierele Pegas, la Antreprenor de România, emisiune realizată de Claudiu Vrînceanu, consultant de business, la Profit TV. Scale-up cu biciclete: online, magazine proprii, francize și internaționalizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Bicicletele Pegas au apărut pe piață la începutul anilor ‘70, fiind produse la fabrica de armament din Zărnești - “6 Martie”, redenumită Tohan Zărnești. În anii de glorie, fabrica producea lunar 30.000 de biciclete.

Pegas are opt magazine proprii, în București, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Constanța, și vinde bicicletele în circa 300 de magazine partenere, pregătind acum deschiderea a câteva zeci de magazine în franciză în acest an , atât în țară, cât și în străinătate.

VIDEO Radu Tănase, fondator Calif, la Antreprenor de România, Profit TV: Cum lansezi un business în industria restaurantelor CITEȘTE ȘI VIDEO Radu Tănase, fondator Calif, la Antreprenor de România, Profit TV: Cum lansezi un business în industria restaurantelor

Societatea Atelierele Pegas a fost înființată în anul 2011 de Andrei Botescu.

La începutul lunii octombrie 2015, Network One Distribution (NOD), societate deținută integral de omul de afaceri Iulian Stanciu, a anunțat preluarea unui pachet de acțiuni reprezentând 51,67% din acțiunile Atelierele Pegas pentru suma 202.588 euro. De asemenea, a fost anunțat un plan de investiții de 8 milioane de euro pentru extinderea distribuției și a gamei de produse la nivel național și internațional și deschiderea, peste trei ani, a unei linii de asamblare cu o capacitate anuală de 100.000 de biciclete. Înainte de tranzacție, Andrei Botescu, directorul general al firmei Atelierele Pegas, deținea o participație de 80%, alături de Ciprian Frunzeanu - 5%, Andrei Marius Alin - 5%, Adrian Teașă - 3,33% și Alexandru Manda - 3,33%.

"Antreprenor de România" este un proiect media și de educație antreprenorială care identifică soluțiile pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc. Prin conceptul emisiunii "Antreprenor de România", publicul descoperă cum să gândească și să acționeze ca un antreprenor, direct de la fondatorii companiilor românești. Claudiu Vrînceanu descrie, pe baza studiilor de caz, procesele, strategia și tacticile din culisele afacerilor lansate de fondatorii români, invitații emisiunii "Antreprenor de România".

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei botescu. antreprenor de romania