Acțiunile europene scad abrupt și se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din ultimele 2 luni

Acțiunile europene scad abrupt și se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din ultimele 2 luni
scris 6 mai 2022

Acțiunile europene scad abrupt în ședința de vineri și se pregătesc să încheie cea mai slabă săptămână din ultimele 2 luni.

Indicele Stoxx 600 scade cu 1,4% în jurul orei 12:30. La nivelul înregii săptămâni, indicele a pierdut 3,9%.

CAC 40 (Paris) scade cu 1,65%, Dax (Frankfurt) coboară cu 1,45%, iar indicele londonez FTSE 100 pierde 0,86%.

ULTIMA ORĂ Guvernul vine cu prelungirea termenului de valabilitate a polițelor de garanții emise de City Insurance. Afectează investițiile publice! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul vine cu prelungirea termenului de valabilitate a polițelor de garanții emise de City Insurance. Afectează investițiile publice!
Indicele de referință european atinsese deja joi un minim al ultimelor șapte săptămâni, euforia inițială declanșată de decizia Rezervei Federale a SUA de a majora ratele dobânzilor dispărând rapid. Investitorii au îngrijorări legate de creșterea economică și inflație și de modul în care băncile centrale vor reuși să evite o recesiune. Acțiunile europene au fost sub presiune în acest an din cauza îngrijorărilor legate de înăsprirea monetară, de creșterea bruscă a prețurilor și de riscurile economice generate de războiul din Ucraina, notează Bloomberg. 
 
Evoluția de vineri pe bursele europene vine după un declin accentuat înregistrat pe bursele americane. Investitorii de pe burse sunt ținuți la distanță de inflație, perspectivele economice pesimiste și creșterea dobânzilor la titlurile de stat.

În SUA, principalii indici bursieri au consemnat ieri cea mai slabă evoluție zilnică din ultimii aproape 2 ani.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
burse europene
razboi
fed
declin