Lira sterlină, la minimul ultimilor 2 ani față de dolar după avertismentul Băncii Angliei privind încetinirea economiei

Lira sterlină, la minimul ultimilor 2 ani față de dolar după avertismentul Băncii Angliei privind încetinirea economiei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 mai 2022

Lira sterlină și randamentele obligațiunilor britanice au scăzut abrupt joi, după ce Banca Angliei a majorat dobânda de referință la cel mai ridicat nivel din 2009, pentru a combate creșterea inflației, dar a avertizat asupra riscurilor unei recesiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 17:45 (ora României), lira se deprecia cu 2,10% în raport cu dolarul, la 1,237 unități, după ce anterior a atins un minim intraday de 1,2362 unități, cel mai redus nivel din iulie 2020.

Moneda britanică ar putea închide tranzacțiile cu cel mai amplu declin procentual din martie 2020, când pandemia de COVID-19 a provocat ravagii pe piețele monetare internaționale, potrivit Reuters.

Compania Chromosome Dynamics, ce operează marketplace-ul Agrobazar, ajunge la cota bursei cu o valoare de piață de 19 milioane lei CITEȘTE ȘI Compania Chromosome Dynamics, ce operează marketplace-ul Agrobazar, ajunge la cota bursei cu o valoare de piață de 19 milioane lei

Lira a pierdut teren și față de euro, coborând până la un minim intraday de 1,1703 unități, cea mai scăzută valoare din decembrie 2021.

În jurul orei menționate, o liră era cotată la 1,1737 euro, în scădere cu 1,34% față de referința de miercuri.

Banca Angliei a majorat, joi, rata dobânzii la 1%, cel mai ridicat nivel din 2009, în linie cu estimările economiștilor, pentru a combate inflația ridicată.

Totodată, banca centrală și-a revizuit în scădere estimările privind economia britanică în 2023 și 2024, preconizând un declin de 0,25% pentru anul viitor și o creștere de 0,25% în 2024.

Guvernatorul băncii, Andrew Bailey, a declarat că noile proiecții nu întrunesc definiția tehnică a recesiunii, însă indică o încetinire foarte puternică a economiei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
curs gbpusd
banca angliei
recesiune marea britanie
incetinire economie