UPDATE Acțiunile americane, la cea mai slabă zi din ultimii aproape 2 ani. UiPath, declin de 8%

UPDATE Acțiunile americane, la cea mai slabă zi din ultimii aproape 2 ani. UiPath, declin de 8%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 mai 2022

UPDATE ora 23:00 Vânzările au accelerat la New York, principalii indici bursieri consemnând cea mai slabă evoluție la nivelul unei sesiuni din ultimii aproape 2 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Dow Jones a închis cu un declin de 3,11%, S&P 500 s-a depreciat cu 3,55%, iar Nasdaq Composite a avut un recul de 5%. Acțiunile UiPath s-au corectat cu 7,8%.

Principalele burse europene au încheiat tranzacțiile cu scăderi de sub 1%, indicele FTSE 100 de la Londra bifând chiar un câștig modest, de 0,13%, în condițiile în care deprecierea lirei a împins în sus acțiunile companiilor care raportează câștigurile în dolari.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Acțiunile americane se depreciază puternic în tranzacțiile de joi, inversând sesiunea de creșteri puternice de ieri, după ce Rezerva Federală a atenuat temerile cu privire la o înăsprire și mai agresivă a politicii monetare. Acțiunile UiPath scad cu peste 7%, în contextul în care sectorul tehnologic este afectat de creșterea randamentelor obligațiunilor.

Indicele Nasdaq Composite s-a depreciat cu 4,6% în prima parte a zilei, ștergând tot câștigul de miercuri. Acțiunile companiilor din tehnologie conduc declinul, pe fondul creșterii randamentului obligațiunilor.

În jurul orei 18:25 (ora României), acțiunile UiPath, compania de RPA fondată de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, cosemnau un recul de 7,31% față de referință, la 17,72 dolari/unitate.

Banca Angliei majorează dobânda, pentru a contracara inflația ridicată CITEȘTE ȘI Banca Angliei majorează dobânda, pentru a contracara inflația ridicată

Randamentele mai mari ale titlurilor de trezorerie sunt percepute ca negative pentru acțiunile din domeniul tehnologiei și alte sectoare de creștere, deoarece reduc valoarea actuală a câștigurilor viitoare și a fluxurilor de numerar care stau la baza evaluărilor acestora, notează MarketWatch.

Indicele S&P 500 se deprecia cu 3,54% la ora menționată, iar Dow Jones cu 3%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
scaderi
uipath
randamente obligatiuni