Cotațiile la grâu au crescut, după escaladarea ostilităților la Marea Neagră

Cotațiile la grâu au crescut, după escaladarea ostilităților la Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2023

Cotațiile la grâu au urcat miercuri, de la cel mai redus nivel din iunie, în urma escaladării ostilităților între Ucraina și Rusia în zona căilor navigabile cheie de la Marea Neagră, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei mai importanți experți în domeniu vor participa la Maratonul Vinului, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 31 august, cu sprijinul Un Vin pe Zi

La bursa de cereale de la Chicago, cotațiile futures la grâu au crescut miercuri cu 0,7%, după ce în precedentele patru sesiuni se înregistrase un declin de peste 6%. Ministerul rus al Apărării a anunțat că a distrus în Marea Neagră patru nave militare ucrainene care aveau la bord membri ai forțelor speciale. De asemenea, a fost raportat un atac cu drone lângă Sevastopol, scrie Agerpres.

Databricks, cu doi antreprenori de origine română printre fondatori, poate ajunge la o evaluare de 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi antreprenori de origine română printre fondatori, poate ajunge la o evaluare de 43 miliarde dolari

Exporturile ucrainene au fost afectate după ce, luna trecută, Rusia a decis să părăsească acordul negociat de ONU care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră. Totuși, cotațiile la grâu sunt cu 24% mai scăzute față de decembrie 2022, pe fondul recoltelor mari din unele zone din emisfera nordică.

Miercuri, prețul grâului a fost influențat și de publicarea unui studiu care arată un declin semnificativ al producției Canadei, care ar putea reduce aprovizionarea pe plan global.

Firma rusă de consultanță SovEcon a revizuit în creștere estimările privind recolta Rusiei din acest an la 92,1 milioane tone metrice, de la 87,1 milioane tone metrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea neagră
grau