Activitatea manufacturieră din zona euro, cel mai abrupt declin de când pandemia închidea fabricile

Activitatea manufacturieră din zona euro, cel mai abrupt declin de când pandemia închidea fabricile
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mai 2023
Activitatea manufacturieră din zona euro s-a contractat luna aceasta în cel mai rapid ritm de când pandemia închidea fabricile, în urmă cu trei ani.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Un indice al sectorului manufacturier bazat pe sondajele efectuate în rândul managerilor de achiziții din zona euro a scăzut în mod neașteptat la 44,6 puncte în luna mai, potrivit raportului S&P Global. Un indicator sub nivelul de 50 indică o contracție, în timp ce un nivel de peste 50 de puncte al indicatorului indică expansiune.
Meta, amendă record pentru că a transferat în SUA datele despre utilizatorii europeni CITEȘTE ȘI Meta, amendă record pentru că a transferat în SUA datele despre utilizatorii europeni

Indicele general PMI publicat de S&P Global, care include și sectorul serviciilor, a scăzut la 53,3 în luna mai, de la 54,1 în aprilie. Este cel mai redus nivel din ultimele 3 luni. Cifrele PMI semnalează în continuare o expansiune economică, deși lasă un semn de întrebare cu privire la ritmul de creștere, punând sub semnul întrebării dacă zona euro poate atinge creșterea trimestrială de 0,4% indicată în previziunile Comisiei Europene de săptămâna trecută.

Raportul se adaugă la indiciile din ce în ce mai numeroase privind dificultățile din industria prelucrătoare din Germania, cea mai mare economie europeană, și impactul acestor probleme asupra zonei euro. Un sondaj publicat luni de DIHK a indicat o creștere zero în acest an, în contextul în care companiile nu văd nicio dovadă de redresare.
 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
pmi
achizitii
manufactura
industrie prelucratoare