Administrația Biden analizează sancțiuni suplimentare pentru blocarea construcției gazoductului Nord Stream 2 între Rusia și Germania

Administrația Biden analizează sancțiuni suplimentare pentru blocarea construcției gazoductului Nord Stream 2 între Rusia și Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2021

Administrația președintelui american Joe Biden analizează aplicarea unor sancțiuni suplimentare pentru blocarea construcției gazoductului Nord Stream 2 între Rusia și Germania, care este aproape finalizat, posibil și împotriva companiei mamă a proiectului, Nord Stream 2 AG, a relatat Bloomberg, citând trei persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sancțiunile ar veni sub forma unui raport interimar care ar putea identifica, de asemenea, o companie de asigurări care lucrează cu navele care instalează conducta în Marea Baltică, precum și alte companii care furnizează nave de sprijin și materiale pentru proiect, potrivit informațiilor, scrie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Nord Stream 2 va ocoli Ucraina, fiind posibil să o  priveze de taxe de tranzit valoroase. De asemenea, va crește dependența energetică europeană de Rusia și va concura cu transporturile de gaze naturale lichefiate din SUA.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Departamentul de Stat al SUA urmărește eforturile de finalizare a conductei Nord Stream 2 și evaluează informațiile referitoare la entitățile care par a fi implicate, a declarat joi secretarul american de Stat Antony Blinken.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

"Orice entitate implicată în cproiectul Nord Stream 2 riscă sancțiuni din SUA și ar trebui să abandoneze imediat lucrările la conductă", a spus Blinken într-un comunicat. El a adăugat că administrația Biden se angajează să respecte legislația din 2019 și 2020 în ceea ce privește conducta și sancțiunile.

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
nord stream 2