Airbus a raportat zero comenzi în februarie, pe fondul extinderii epidemiei

Airbus a raportat zero comenzi în februarie, pe fondul extinderii epidemiei
scris 6 mar 2020

Airbus nu a obținut nicio comandă în februarie, deoarece companiile aeriene s-au abținut să-și asume noi angajamente, într-o perioadă în care epidemia de coronavirus (Covid-19) s-a extins din China către alte părți ale globului, transmit Bloomberg și Reuters.

În schimb, grupul aeronautic european a livrat 55 de aeronave luna trecută și 86 în primele două luni ale anului, sub nivelul din 2019. De asemenea, a înregistrat o creștere a vânzărilor pentru gama de avioane A320neo, deoarece operatorii aerieni își extind capacitatea și adaugă noi rute. În ianuarie, Airbus a obținut 207 de comenzi nete pentru avioane, scrie Agerpres.

FOTO Probleme cu sistemul de check-in la Aeroportul Otopeni. Multe curse au apărut ca anulate CITEȘTE ȘI FOTO Probleme cu sistemul de check-in la Aeroportul Otopeni. Multe curse au apărut ca anulate

În contextul în care rivalul american Boeing trece printr-o criză de amploare provocată de imobilizarea la sol a principalului său model de avion, 737 MAX, după două accidente care au provocat 346 de morți, Airbus a livrat 863 de avioane comerciale în 2019, față de 800 de avioane în 2018, și pentru 2020 intenționează să livreze "aproximativ 880 de avioane".

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
covid-19